Šiemet į „Ferrari“ ekipą grįžęs suomis ispanui kvalifikaciniuose važiavimuose nusileido keturis kartus iš šešių. K. Raikkonenas kol kas lenktynininkų įskaitoje užima 12 vietą, o F. Alonso – trečią.

Monako GP metu „Ferrari“ specialistas Jamesas Allisonas pareiškė, kad abu sportininkai susiduria su tomis pačiomis problemomis, tiesiog ispanas greičiau ir geriau prisitaikė prie naujojo komandos automobilio.

Praeityje tiek su vienu, tiek su kitu pilotu „Ferrari“ komandai kartu atstovavęs F. Massa mano, kad K. Raikkonenui įveikti F. Alonso bus itin sunku.

„Skirtumas tarp Fernando ir Kimi manęs nestebina“, – sakė „Williams“ pilotas F. Massa.

„Aš to tikėjausi, kadangi Fernandas yra subūręs komandą aplink save. Jis taip pat labai stiprus pilotas, kuris gerai atlieka savo darbą.“

F. Massa pridūrė, kad kiekvienam pilotui reikia laiko apsiprasti komandoje, net ir tokioje, kuriai teko atstovauti anksčiau. Brazilo teigimu, K. Raikkonenui reikės įdėti daug pastangų, kad jis rimtai pasipriešintų F. Alonso.

„Kad būtum geresnis už jį turi puikiai jausti automobilį. Nemanau, kad Kimi yra perpratęs savo naująjį automobilį visu 100 procentų. Be to, už Fernando stovi visa komanda. Tad lengva tikrai nebus.“