Ispanas, kaip pavyzdį pateikė 2005 San marino GP lenktynes, kuriose geros taktikos dėka iš 13 pozicijos startavęs Michaelis Schumacheris aplenkė daug varžovų, o vėliau bandė įveikti minėtąjį F. Alonso. Pastarasis nugalėjo varžybose, o vokietis nuo ispano atsiliko vos 0,2 sek.

„Tuomet vykusių lenktynių metu buvo atlikti trys ar keturi lenkimo manevrai. Tačiau daugeliui tos varžybos tikrai patiko“, – pasakojo F. Alonso. Nemanau, kad turime dar labiau didinti lenkimų skaičių. Anksčiau atlikti lenkimą buvo daug sunkiau nei dabar, tačiau lenktynės buvo tikrai geros.

Kinija – išskirtinė vieta. Ten vykusiose lenktynėse daugelis dalykų nutiko dėl skirtingų taktikų, saugos automobilio. Tai viską sumaišė. Šiais laikais yra įmanoma, kad pilotas, važiuojantis 16 ar 17 pozicijoje, gali aplenkti iš techninio aptarnavimo zonos išvažiavusį „Mercedes“ automobilį su naujomis padangomis. Tai paaiškinti žmonėms yra sunku.

Dabar lenkimai nėra tokie tikroviški, kokie buvo anksčiau. Dabar nereikia pasirinkti tinkamos vietos ar tinkamos akimirkos. Jei negali aplenkti viename posūkyje, galėsi aplenkti kitame. Ir taip yra todėl, jog priekyje važiuojantis automobilis yra 5 sek. lėtesnis. Nemanau, kad turime pirštu durti į konkretų dalyką tam, kad galėtume pagerinti šou. Kai praeityje lenktynėse buvo atliekami 3-4 lenkimai, prašėme daugiau lenkimų, nes norėjome geresnio šou.

„Dabar mums reikia padaryti taip, kad geriausi pilotai kovotų dėl titulo. Futbole, kai dėl titulo žaidžia „Barcelona“ su Madrido „Real“ klubu, visi žiūri rungtynes per TV. Nenoriu parodyti nepagarbą mažosioms ekipoms, bet jeigu dėl pergalės kovoja komandos, kurių beveik niekas nežino, jų kovas trasoje stebės nedaug žmonių.

Dabar daugumos rankos yra surištos, o lenktynės dažnai lengvai nuspėjamos. Galiojant dabartinėms taisyklėms komandoms sunku yra pasivyti lyderius. Kūrybinė laisvė taip pat yra stipriai suvaržyta. Visi naudojame tas pačias padangas, tuos pačius padangų slėgius, tokį patį svorio paskirstymą automobilyje. Jeigu „Mercedes“ nugali pirmose lenktynėse, ji nugalės ir 21-ose sezono varžybose“, - sakė F. Alonso.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.