Antroje penktadienio treniruotėje Australijoje L. Hamiltonas ir vėl buvo greičiausias, parodęs 1:22.600 sek. laiką.

Kitas „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas jam nusileido 0,048 sek., o „Red Bull“ bolidą vairuojantis Maxas Verstappenas – 0,800 sek.

Jau pirmoje penktadienio treniruotėje pilotai važiavo greičiau nei praėjusiais metais (pirmas buvo L. Hamiltonas, antras – „Ferrari“ vairuojantis Sebastianas Vettelis, o trečias – kitas „Ferrari“ vairuotojas Charlesas Leclercas), o per antrąją treniruotę trasos būklė dar pagerėjo, asfaltas pasidengė padangų guma ir greičiai dar labiau padidėjo.

Asfalto temperatūra išaugo, daugelis pilotų dirbo ilgomis ratų serijomis, vertindami padangų dėvėjimąsi tomis sąlygomis, kokių yra laukiama per lenktynes sekmadienį – orų prognozė lenktynėms žada karštą orą.

Antroji sesija praėjo ramiai. Debiutantas Alexanderis Albonas išlėkė iš trasos ribų 15 posūkyje, bet skirtingai nei per rytinę sesiją – šįkart be pasekmių mašinai. Ten pat apsuko ir Antonio Giovinazzi – taip pat be pasekmių. George‘as Russellas vos išvengė kontakto su barjeru po išlėkimo 3 posūkyje.

Vidurinės pilotų grupės rezultatai buvo labai glausti – pozicijas skyrė šimtosios, o vietas nuo 3-iosios iki 16-tosios teskyrė vos viena sekundė.

Australijos „Grand Prix“ kvalifikacija Lietuvos laiku vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį, o pačios lenktynės – ankstyvą sekmadienio rytą.

Primename, kad artėjančio čempionato išvakarėse jau viešėdamas Australijoje netikėtai mirė F-1 lenktynių direktorius Charlie Whitingas.

Daugiau informacijos apie F-1 skaitykite čia.