Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas bei „McLaren“ lenktynininkas Jensonas Buttonas Bahreine vykusių bandymų metu įveikė lenktynių distanciją. Abiejų sportininkų teigimu, šiemet komandos bei pilotai turės kaip reikiant padirbėti, kad be didelių problemų pasiektų varžybų finišą.

„Bahreine tikrai buvo nelengva įveikti lenktynių distanciją tik su 100 kg degalų“, – pasakojo „Mercedes“ pilotas N. Rosbergas. - Melburne tai bus didžiulis iššūkis. Svarbiausia bus pasirūpinti, kad būtum greičiausias nuo pat lenktynių pradžios iki jų pabaigos. Pati pradžia yra gana sudėtinga. Sunaudoji daugiau kuro nors ir važiuoji lėčiau nei lenktynių pabaigoje. Taip yra todėl, kad varžybų pradžioje dėl pilno bako automobilis yra sunkus. Viskas gana sudėtinga, tam mums tikrai prireiks inžinierių pagalbos“.

J. Buttonas taip pat prakalbo apie iššūkius su kuriais šiemet susidurs visi F-1 pilotai.

„Aš įveikiau lenktynių distanciją. Tačiau bandymuose tai padaryti yra gana lengva, kadangi važiuoji lėtai. Manau, kad visiems dėl to kils sunkumų.“,- kalbėjo J. Buttonas.

„Pernai kilo problemų su padangomis, kai bake būdavo 150 kg degalų. Dėl to buvome lėtesni lenktynėse. Dabar bakuose turėsime tik 100 kg degalų. Taigi, yra šioks toks skirtumas. Naujasis variklis atlieka daug įvairių dalykų ir kiekviename rate jis daro vis kažką kitką. Tai tik apsunkiną piloto darbą, kadangi jo elgesys stabdant viename rate, pasikeičia ir būna kitoks kitame rate“.