Kietas „Ferrari“ lenktynininko S. Vettelio ir „Mercedes“ piloto V. Botto susidūrimas starto linijoje vokiečiui kainavo 5 sek. bausmę, tačiau pastarasis sugebėjo finišą pasiekti penktas. O nukentėjęs V. Bottas liko septintas. Tai nepatiko pastarojo komandos draugui L. Hamiltonui, tapusiam nugalėtoju.

„Jei kažkas sužlugdo tavo lenktynes ir gauna galimybę finišuoti aukštai, tuomet tai atrodo keistai. Jis iš tikrųjų neturėtų galėti atsigriebti ir dar finišuoti prieš nukentėjusįjį“, – sakė čempiono titulą ginantis L. Hamiltonas.

Britas taip pat padėkojo komandai: „Esu jau šešti metai kartu – komanda visuomet plečia savo galimybes, žengia tolyn ir niekuomet nepasiduoda. Man asmeniškai tai buvo geriausios lenktynės Prancūzijoje. Nuostabu važiuoti su nauju varikliu. Tikrai jaučiamės konkurencingi“.

S. Vettelis nesikratė atsakomybės, pripažino savo kaltę ir tvirtino, kad neturėjo jokių galimybių išvengti susidūrimo su V. Bottu.

„Esu minėto incidento kaltininkas. Mano startas buvo geras, o tai nutinka retai, tačiau tuo pasinaudoti negalėjau. Dešinėje buvo Valtteri, kairėje – Lewisas. Bottas nesėkmingai mėgino susigrąžinti poziciją, tačiau buvo mano važiavimo linijoje. Labai gaila dėl to, jis nepadarė nieko blogo. Gaila dėl mūsų abiejų, nes galėjome tikrai geresnį rezultatą pasiekti. Antra vertus dėl tokios situacijos 5 vieta yra tikrai gerai“, – teigė vokietis, nuo savo pagrindinio varžovo L. Hamiltono bendroje lenktynininkų įskaitoje atsilikęs 14 taškų.

Fantastiškomis lenktynėmis ir 2 vieta pasidžiaugęs Maxas Verstappenas taip pat turėjo ką pasakyti apie avariją: „Kitą kartą kai sutiksite Sebą, paklauskite, ar jis nenorėtų pakeisti savo vairavimo stilių. Tai negali būti toleruojama. Visi daro klaidų, taip pat geriausieji. Man kiek pikta, kad jam tai atsirūgsta mažiau, nei pavyzdžiui man, jei būčiau jo vietoje“.

Kitas „F-1“ etapas vyks liepos 1 dieną Austrijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)