Diskusijos dėl naujo kontrakto buvo pradėtos dar pernai, kai sportui vadovavo Bernie Ecclestone‘as. Senoji sutartis galiojo iki 2020 metų. Nors „Formulės-1“ valdžia pasikeitė, Rusijos GP organizatoriams pavyko susitarti dėl naujo kontrakto, kuris galios dar penkerius metus – iki 2025-ų.

Rusai taip pat džiaugėsi tuo, jog pavyko susitarti su nauju rėmėju – „VTB Group“. Tad nuo šiol ne valstybė, o „VTB Group“ kasmet mokės mokestį už galimybę surengti F-1 lenktynes.

„Tai yra gana sudėtinga sutartis“, – kalbėjo Rusijos GP organizatorius Sergejus Vorobjovas. - Mums labai svarbu tai, jog pavyko susitarti su pagrindiniu rėmėju. Yra ir dar keli dalykai, dėl kurių vis dar kalbamės su F-1 vadovu Chase‘u Carey. Kol kas dar nenorime apie tai kalbėti. Bet anksčiau ar vėliau tai padarysime. Taigi, viskas prasidėjo tuomet, kai sportui dar vadovavo Bernie, o baigėsi į valdžią stojus Chase‘ui ir jo komandai.“

S. Vorobjovo teigimu, Rusija neatsisako planų ateityje surengti F-1 lenktynes Sočyje tamsiu paros metu.

„Sutartyje yra numatyta galimybė surengti lenktynes tamsiu paros metu. Tiesa, tam turėtume išleisti nemažai pinigų bei skirti 6-7 mėnesius pasiruošimui. Tai galėtume padaryti su partnerių pagalba, kurie įvykdė panašius projektus Abu Dabyje, Bahreine ir Singapūre.

Bet mes norėtume, jog visus darbus atliktų mūsų žmonės. Tokia yra Rusijos GP vizija. Ruošiame dokumentus Rusijos kompanijoms, kurios norėtų atlikti tokio tipo darbus ir padėti tinkamai pasiruošti F-1 lenktynėms Sočyje, kurios vyktų tamsiu paros metu. Norime, kad viskas būtų pagaminta ir atlikta mūsų šalyje.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.