Kvalifikacijoje nugalėjęs ir iš „pole“ pozicijos startavęs M. Verstappenas lenktynėse L. Hamiltoną turėjo aplenkti du kartus, tačiau varžybų pabaigoje drama trasoje įvyko ne dėl minėtų sportininkų kovos, o dėl Sebastiano Vettelio ir Charleso Leclerco, kurie neišvengė kontakto ir pasitraukė iš varžybų.

Iki finišo likus penkiems ratams C. Leclercas sėkmingai pirmame posūkyje aplenkė S. Vettelį ir pakilo į ketvirtą vietą, tačiau vokietis jau kitoje tiesiojoje važiavo greta komandos draugo ir bandė susigrąžinti prarastą poziciją.

Sportininkai nepasidalino vieta trasoje ir po kontakto abu pasitraukė iš lenktynių. Po šio incidento saugos automobilis antrą kartą pasirodė trasoje. Pirmą kartą jam teko išvažiuoti į trasą po to, kai dėl technikos gedimo už trasos ribų sustojo Valtteri Botto „Mercedes“ bolidas.

Tuo metu L. Hamiltonas persekiojo M. Verstappeną. Tada „Red Bull“ priėmė sprendimą pakviesti olandą sustojimui. M. Verstappenui pasukus į techninio aptarnavimo zoną, L. Hamiltonas tapo lenktynių lyderiu. „Red Bull“ rizika pasiteisino. Pratęsus lenktynes M. Verstappenas iš karto aplenkė L. Hamiltoną ir susigrąžino lyderio poziciją.

Kai trasoje saugos automobilis pasirodė antrą kartą, sustojimą atliko minėtasis L. Hamiltonas. Lenktynes pratęsus, britas greitai aplenkė priešais jį važiavusį Pierre‘ą Gasly ir ėmė spausti Alexą Alboną. Dešimtame posūkyje britas ir tailandietis neišvengė kontakto. Trasoje apsisukęs A. Albonas nusirito beveik į rikiuotės galą, tuo metu L. Hamiltonas prarado poziciją tik P. Gasly.

M. Verstappenas sėkmingai finišavo pirmas ir džiaugėsi pergale. Už savęs išlaikęs L. Hamiltoną, P. Gasly finišavo antras ir pirmą kartą F-1 karjeroje užlipo ant apdovanojimų pakylos.

Puikiai lenktynėse pasirodė „McLaren“ atstovas Carlosas Sainzas. Startavęs iš rikiuotės galo ispanas sugebėjo finišuoti ketvirtoje vietoje.

Jau po lenktynių paaiškėjo, kad C. Sainzas taip pat iškovojo pirmąjį karjeros podiumą. L. Hamiltonas už incidentą su A. Albonu buvo nubaustas 5 sekundžių bauda, todėl ispanas palypėjo pozicija aukštyn.

Penktoje ir šeštoje vietose finišavo „Alfa Romeo“ duetas Kimi Raikkonenas ir Antonio Giovinazzi, o už susidūrimą su Kevinu Magnussenu nubaustas Danielis Ricciardo sugebėjo finišą pasiekti septintoje vietoje.

Tiesa, dėl baudos L. Hamiltonui trys pastarieji pilotai galutinėje rikiuotėje taip pat palypėjo po viena pozicija aukštyn. Britas, taip pat gavęs ir 2 taškų nuobaudą, galutinėje rikiuotėje liko septintas.

Stipriausiųjų dešimtuką užbaigė Lando Norrisas, Sergio Perezas ir Daniilas Kvyatas.

Šeštąjį čempiono titulą jau užsitikrinęs L. Hamiltonas turi 396 taškus. Antras žengia jo komandos draugas suomis Valtteri Bottasas (314 tšk.), o M. Verstappenas (260 tšk.) pakilo į trečiąją poziciją.

Paskutinis – 21-asis – čempionato etapas – Abu Dabio „Grand Prix“ lenktynės – vyks gruodžio 1 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)