Šeštadienį Bahreine vykusią kvalifikaciją laimėjo M. Verstappenas. Olandas kiek netikėtai už savo nugaros paliko pasaulio čempiono titulą ginantį Lewisą Hamiltoną. „Mercedes“ atstovaujantis britas atsiliko 0,388 sek.


Trečią poziciją lenktynių starte sekmadienį užsitikrino Valtteri Bottas.


Nesėkmingai kvalifikacija susiklostė keturiskart pasaulio čempionui S. Vetteliui. „Aston Martin“ atstovas liko 18-oje vietoje. Jis dukart buvo stabdomas dėl geltonos vėliavėlės, o kartą turėjo sumažinti greitį dėl „Haas“ lenktynininko Nikitos Mazepino nesuvaldyto bolido.

„Turėjome būti atidesni ir užimti aukštesnę vietą, tačiau po visko kumščiais nemojuojama. Šiandien mums labai nesisekė, – kalbėjo S. Vettelis. – Sunku pasakyti, tačiau sekunde greitesnis tikrai galėjau būti“. Tai būtų leidę vokiečiui patekti į pirmąjį dešimtuką.

Pirmąją savo kvalifikaciją įveikė ir legendinio Michaelio Schumacherio sūnus Mickas. Tiesa, „Formulės-1“ debiutantas buvo greitesnis tik už savo komandos draugą N. Mazepiną, kuris turėjo problemų su stabdžiais.


„Galiausiai esu patenkintas rezultatu. Žinojome, kad didelių lūkesčių negali būti, tačiau buvome netoli savo planuoto rezultato“, – kalbėjo M. Schumacheris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)