Pastaruosius du metus GP2 čempionate praleidęs meksikietis teigia nesijaudinantis prieš debiutinį sezoną „Formulėje-1“.

„Prieš pirmuosius bandymus stengiuosi išlaikyti blaivų protą, kad galėčiau ekipai pateikti kuo geresnius atsiliepimus. Tai itin svarbu ruošiantis lenktynėms“, – sakė E. Gutierrezas.

„Pradžioje svarbiausia užduotis yra išspręsti visas automobilio nepatikimumo problemas tam, kad galėtume įveikti kuo daugiau ratų bandymų metu. Kitas svarbus faktorius – kuo geriau susipažinti su automobiliu kvalifikacijos ir lenktynių metu. Tačiau tokią patirtį galima įgyti tik per pirmąsias varžybas.“

E. Gutierrezas taip pat pasidžiaugė, jog jo komandos draugu bus patirties „Formulėje-1“ jau turintis Nico Hulkenbergas.

„Nico mentalitetas darbe panašus į mano. Pakeliui į „Formulę-1“ mes atstovavome toms pačioms ekipoms žemesnėse kategorijose“.

N. Hulkenbergas patenkintas „Sauber“ pasiruošimu naujam sezonui

Naujasis „Sauber“ ekipos pilotas Nico Hulkenbergas teigia esąs patenkintas tuo, kaip komandai iki šiol sekėsi ruoštis pirmiesiems žiemos bandymams bei naujam F-1 sezonui.

Praėjusiais metais „Force India“ komandos garbę gynęs vokietis sakė, jog jau apsiprato naujoje aplinkoje ir jaučiasi kaip namuose.

„Pasibaigus praėjusių metų sezonui praleidau nemažai laiko Hinwilyje esančioje komandos bazėje. Man tai - nauja ekipa. Todėl teko susipažinti su inžinieriais bei kitais naujais žmonėmis, su kuriais teks artimai dirbti. Tai gana svarbu“, – sakė „Sauber“ pilotas.

„Buvau nustebintas daugelio dalykų. Greitai apsipratau naujoje komandoje. Jaučiuosi gerai, lyg namuose. Komanda dirba labai tiksliai. Tai - geras bruožas“.

Vokietis taip pat išreiškė savo nuomonę apie naująjį „Sauber“ ekipos bolidą C32.

„Man jis atrodo tobulas. Matote, jog pasikeitė automobilio išdažymas. Atsirado daugiau tamsesnės pilkos spalvos. Atrodo gerai. Nekantrauju kada galėsiu jį išbandyti trasoje“.

„Ar prireiks daug laiko, kol apsiprasiu prie naujojo automobilio, priklausys nuo to kaip seksis bandymuose. Patirtis „Formulėje-1“ taip pat įtakos turės. Tai bus mano trečiasis sezonas. Patirtis visada padeda“.

N. Hulkenbergas neslėpė, jog šiemet sau kelia aukštus tikslus.

„Kelti sau aukštus tikslus yra dalis mano darbo. Man tai nekelia nerimo. Tai tiesiog malonus laikotarpis. Paskutines dvi-tris savaites trukusios treniruotės susiklostė gerai. Praleidau daug laiko siekdamas būti kuo geresnės formos. Tad nekantriai laukiu naujojo sezono“.