Minėtoji taisyklė susilaukė daug kritikos ne tik iš kai kurių F-1 pilotų, bet ir didžiosios dalies sporto aistruolių.

Nepaisant to, „Formulės-1“ komandų vadovai greičiausiai nesiims jokių rimtesnių veiksmų, jog daug diskusijų sukėlusi taisyklė būtų panaikinta. Kad būtų atlikti bet kokie pakeitimai F-1 taisyklėse, dabar tam reikalingas visų ekipų sutikimas.

„Tiesą pasakius, šiuo atveju esu neutralus“, – kalbėjo „Lotus“ ekipos vadovas E. Boullier. - Rezultatai paskutinėse lenktynėse gali daug ką pakeisti čempionate. Taip, tai yra šioks toks filosofijos pokytis. Paskutinės lenktynės tampa daug svarbesnės, o tie, kurie sunkiai dirbo visus metus, gali taip ir nesulaukti atitinkamo atpildo. Tačiau viskas nuspręsta. Galbūt ir vyks kokios diskusijos apie tai. Tiesą pasakius, į tai žiūriu gana atlaidžiai“.

Dar pernai „Ferrari“ prezidentas Luca di Montezemolo prasitarė, jog italų komanda balsavo už minėtosios taisyklės priėmimą. Tiesa, italas mano, jog pastarosios gali nelikti jau po šių metų sezono.

„Buvo priimtas sprendimas paskutinėse lenktynėse skirti daugiau taškų nei įprasta. Tačiau dėl to nesu pilnas entuziazmo. Visą tai atrodo per daug dirbtina. Žiūrėsime kaip bus“, – kalbėjo „Ferrari“ prezidentas L. di Montezemolo.