Dramatiškame etape triumfavęs D. Ricciardo iškovojo antrą pergalę karjeroje. Australui pavyko lenktynių pabaigoje susitvarkyti su prieš jį važiavusiais Lewisu Hamiltonu ir kurį laiką pirmavusiu Fernando Alonso.

D. Ricciardo turėjo šviežesnes padangas lenktynių pabaigoje, todėl pasinaudojo palankia padėtimi ir iškovojo 131-ą tašką šį sezoną.

Antram finišo liniją pavyko kirsti ispanui F. Alonso („Ferrari“), kuris starte buvo penktas. Fernando ilgai gynėse nuo L. Hamiltono atakų, tačiau negalėjo pasipriešinti greitajam D. Ricciardo.

Trečias finišavo dėl čempiono vardo kovojantis L. Hamiltonas. Britas iš pradžių bandė aplenkti F. Alonso, tačiau nespėjo to padaryti ir į priekį praleido D. Ricciardo. Tuo metu lėčiau važiavusią trijulę pavijo Nico Rosbergas, paskutiniajame rate bandęs pakilti į trečią vietą.

Visgi L. Hamiltonas drąstiškai gynė savo poziciją ir vos neišstūmė komandos draugo už trasos ribų. Iš pirmos pozicijos trečią kartą iš eilės startavęs „Mercedes“ komandos atstovas bei šio sezono lyderis N. Rosbergas liko ketvirtoje pozicijoje.

Paskutiniuosius dvejus metus Vengrijoje triumfavusio brito L. Hamiltono automobilis kvalifikacijos metu užsidegė, tad jis startavo priešpaskutinis.

Lenktynės prasidėjo šlapioje trasoje, tad pilotai startavo su tarpinėmis padangomis. Netrukus trasa ėmė džiūti, todėl sportininkai galėjo užsidėti sausam asfaltui skirtas padangas.

Nors lenktynių startas praėjo sklandžiai, vis dėlto kiek vėliau pasipylė avarijos. Pirmasis savo automobilį trečiajame rate stipriai sudaužė Marcusas Ericssonas („Caterham“). Trasoje iškart pasirodė saugos ir medikų automobiliai, bet lenktynininkui medikų pagalbos neprireikė.

Romainas Grosjeanas taip pat viename iš Hungaroringo trasos posūkių nesuvaldė „Lotus“ automobilio ir trenkėsi į apsauginius barjerus. Taip pat į barjerus rėžėsi ir Sergio Perezas („Force India“), prieš tai iš lenktynių „eliminavęs“ komandos draugą Nico Hulkenbergą.

Dėl šių avarijų trasoje net kelis kartus buvo pasirodęs saugos automobilis.

Penktą vietą iškovojo Felipe Massa su „Williams“ automobiliu, už savęs išlaikęs Kimi Raikkoneną iš „Ferrari“. Aštuntą vietą užėmė dar vienas „Williams“ pilotas Valtteri Bottas, devintą – Jeanas Ericas Vergne‘as („Toro Rosso“). Dešimtuką užbaigė Jensonas Buttonas („McLaren“).

Lenktynėse lyderiai keitėsi itin dažnai. Trasoje kurį laiką pirmavo N. Rosbergas, J. Buttonas, D. Ricciardo bei F. Alonso.

Bendroje įskaitoje po 11-os etapų lyderiu išliko N. Rosbergas. Jo sąskaitoje jau 202 taškai. Antras rikiuojasi šiek tiek atsilikimą sumažinęs L. Hamiltonas (191 taškas), trečias – D. Ricciardo (131 taškas).

Konstruktorių Taurės įskaitoje toliau įtikinamai pirmauja „Mercedes“ (393 taškai). Antrą vietą užima „Red Bull“ (219 taškų), trečią – „Williams“ (142 taškai).

Kitas F-1 etapas vyks po vasaros pertraukos rugpjūčio 24 d. Belgijoje.

Vengrijos GP lenktynių rezultatai (pilotas, komanda, laikas):

1Danielis RicciardoRed Bull-Renault1.53:05.058
2Fernando AlonsoFerrari+5.225
3Lewisas HamiltonasMercedes+5.857
4Nico RosbergasMercedes+6.361
5Felipe MassaWilliams-Mercedes+29.841
6Kimi RaikkonenasFerrari+31.491
7Sebastianas VettelisRed Bull-Renault+40.964
8Valtteri BottasWilliams-Mercedes+41.344
9Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-Renault+58.527
10Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+1:07.280
11Adrianas SutilasSauber-Ferrari+1:08.169
12Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+1:18.465
13Pastoras MaldonadoLotus-Renault+1:24.024
14Daniilas KvyatasToro Rosso-Renault+1 ratas
15Jules BianchiMarussia-Ferrari+1 ratas
16Maxas ChiltonasMarussia-Ferrari+1 ratas
17Estebanas GutierrezasSauber-FerrariDNF
18Kamui KobayashiCaterham-RenaultDNF
19Sergio PerezasForce India-MercedesDNF
20Nico HulkenbergasForce India-MercedesDNF
21Romainas GrosjeanasLotus-RenaultDNF
22Marcusas EricssonasCaterham-RenaultDNF

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)