„Red Bull“ ekipai šią žiemą įvykę F-1 bandymai susiklostė daug geriau nei prieš metus. Žiemos metu į priekį pasistūmėjo ir „Ferrari“. Tuo tarpu „Williams“ ir toliau išlaikė gerą formą, kuria galėjo pasigirti praėjusių metų antroje pusėje.

„Sunku pasakyti. Manau, kad „Mercedes“ be jokios abejonės toliau išlieka priekyje. Tada, mano manymu, turėtų vykti atkakli kova tarp „Williams“, „Ferrari“ ir „Red Bull“. Melburne pamatysime kaip bus iš tikrųjų“, – sakė „Red Bull“ pilotas D. Ricciardo.

Australui paskutinė bandymų diena susiklostė ne itin sėkmingai. Dėl ERS sistemos gedimo sportininkas nemažai laiko praleido garaže. Iš viso D. Ricciardo šiandien įveikė 72 ratus.

„Pirmoje dienos pusėje turėjome problemų su ERS. Tačiau mums vistiek pavyko padaryti tai, ką buvome suplanavę. Įveikėme tiek ilgesnes distancijas, tiek trumpesnes, kuomet buvome įsipylę šiek tiek mažiau degalų. Tad manau, kad viskas praėjo gana neblogai. Gera žinia ta, kad kitas mūsų laukiantis etapas – pirmosios sezono lenktynės Melburne.“

S. Vettelis: Australijoje pirmas dvi pozicijas užims „Mercedes“ pilotai

Sebastianas Vettelis įsitikinęs, kad pirmose šių metų F-1 sezono lenktynėse pirmas dvi vietas užims „Mercedes“ pilotams.

„Sidabrinės strėlės“ žiemą vykusių bandymų metu demonstravo gerą formą ir greičiu lenkė visas kitas komandas. S. Vettelis mano, kad „Mercedes“ be didesnės konkurencijos užims pirmas dvi vietas.

„Kol kas sunku pasakyti, po dviejų savaičių sužinosime daugiau. Akivaizdu, kad „Mercedes“ yra stipriai atitrūkusi nuo kitų komandų. Už jų sekančias ekipas skiria nedideli skirtumai. Sunku pasakyti kas yra antri, tačiau manau, kad „Williams“, „Red Bull“ ir mūsų komandą skirs tikrai maži laiko skirtumai.“

„Jei nekils jokių problemų, tai pirmos dvi vietos tikrai atiteks „Mercedes“ pilotams. Tikiuosi, kad po jų būsime mes. O kas liks už mūsų nugaros man visiškai nesvarbu.“

S. Vettelis paskutinę bandymų dieną Barselonos trasoje įveikė daugiau nei 100. Tiesa, komandai ir pilotui nepavyko išvengti problemų su technika. Tačiau S. Vettelis to nesureikšmina.

„Gera žinia ta, kad vėl galėjome įveikti daug ratų ir surinkti svarbios informacijos. Pozityviai nuteikia ir tai, kad bandant įveikti lenktynių distanciją viskas klostėsi taip, kaip ir buvome suplanavę. Tačiau kas liečia technikos patikimumą, dar turime kur patobulėti.“

N. Rosbergas patenkintas pasiruošimu naujam sezonui

„Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas liko patenkintas tuo, kaip jam ir komandai iki šiol sekėsi ruoštis naujam F-1 sezonui. Vokietis įsitikinęs, kad atvykus į Australiją, kur vyks pirmosios lenktynės, „Sidabrinės strėlės“ bus geros formos.

„Mums tai buvo puiki žiema. Bandymus pradėjome be jokių rimtesnių techninių problemų. Dėl to nuo pat pradžių galėjome įveikti ilgas distancijas. O tai buvo labai svarbu“, – kalbėjo N. Rosbergas.

„Dabar galėsime pilnai išnaudoti bolido pajėgumą. Dar nesu patenkintas visu 100 proc., tačiau mes žinome ką dar turime padaryti. Esu įsitikinęs, kad Melburne būsime itin geros formos.“

Vokiečio teigimu, komanda negali per daug atsipalaiduoti ir privalo pasirūpinti, kad sezonui prasidėjus nekiltų problemų su technikos patikimumu.

„Jei ir turime dėl to nerimauti, tai dėl patikimumo. Tačiau tai mums per daug nerimo nekelia. Kad šie bolidai dirbtų puikiai yra iššūkis kiekvienai komandai. Pernai tai buvo mūsų silnoji vieta. Būtent šioje srityje šiemet stengiamės patobulėti.“

„Judame teisinga kriptymi. Dabar tik metų pradžia, tad kol kas mums tai yra didžiausias iššūkis.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.