Barselonoje vykusių bandymų metu daugelį nustebino „Ferrari“ forma. Pasikeitus taisyklėms, ypač aerodinamikos srityje, gerų rezultatų tikimasi ir iš minėtosios „Red Bull“ komandos.

Ch. Horneris mano, kad nepaisant to, ką pamatėme bandymų metu, „Mercedes“ lieka stipriausia ekipa rikiuotėje.

„Pažvelkime į viską rimtai. „Mercedes“ yra akivaizdi favoritė“, – sakė „Red Bull“ vadovas Ch. Horneris. - Per pastaruosius trejus metus jie iškovojo daugiau nei 50 pergalių. Mes per tą patį laikotarpį nugalėjome penkis kartus, o „Ferrari“ – tris. Ar reikia dar kažką pridurti?

Taisyklių pokyčiai nėra dideli. Praeityje jau matėme panašaus dydžio pokyčių: leidimas, o po to draudimas pildyti degalus lenktynių metu, apipučiamų difuzorių naudojimas ir jų draudimas, perėjimas nuo „Bridgestone“ prie „Pirelli“ padangų. Vienas dalykas vis dėlto nesikeičia: geros komandos prisitaiko prie bet kokių pokyčių.“

Ch. Horneris pripažįsta, kad šiemet „Red Bull“ komandai bus sunku padaryti didelę pažangą ir dar labiau priartėti prie „Mercedes“.

„Mercedes“ ir jos pilotai lieka favoritais. Taip, mes sukūrėme gerą automobilį. Turime gerą pagrindą, kurį, tikiuosi, šiemet sėkmingai tobulinsime. „Renault“ žiemos pertraukos metu turėjo daug darbo. Tad belieka tikėtis, kad „TAG-Heuer“ ženklu pažymėtas motoras dirbs puikiai. Tuo metu, kaip šiemet seksis kitiems, kol kas galime tik spėlioti.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.