Tačiau ekipa sulaukė kaltinimų, kad skelbdama geras naujienas siekia nuslėpti blogus pranešimus. Vienas iš buvusių „Caterham“ specialistų pareiškė, kad tą pačią dieną, kai administratoriai paskelbė apie komandos sugrįžimą į F-1, buvo atleista 230 darbuotojų.

„Esu buvęs „Caterham“ darbuotojas. Nemalonu matyti, jog tą pačią dieną, kai buvo atleista daug darbuotojų, skelbiamos geros naujienos ir kalbama apie grupinio finansavimo projekto sėkmę. Atleisti darbuotojai septynias savaites nesulaukia jiems priklausančių pinigų“, – teigė vienas iš buvusių „Caterham“ specialistų.

„Ciniškas balsas manyje sako, kad gerosios naujienos pasitarnavo kaip priemonė siekiant nuslėpti blogąsias naujienas. Jei tai tiesa, tada viskas suveikė, kadangi apie blogus dalykus nieko nebuvo parašyta. To paties nepasakysi apie „Marussia“, kuri savo darbuotojams buvo skolinga „tik“ už vieną savaitę.“

„Darbuotojus atleido 1MRT kompanija, kuriai priklauso leidimas dalyvauti F-1. Ponui Fernandesui derėtų sumokėti žmonėms atlyginimus ir nesislėpti už 1MRT lėšų stygiaus.“

„Caterham“ ekipos veiklą laikinai administruojantis Finbarras O’Connellis teigė, kad didžioji dalis darbuotojų patys pasiprašė būti atleidžiami.

„Su mumis buvo susisiekta ir paprašyta atleisti darbuotojus. To norėjo didžioji jų dalis“, – sakė „Caterham“ administratorius.

„Jei pavyks rasti pirkėją, su darbuotojais bus pasirašytos naujos sutartys. Jei ne, jiems teks palaukti kelias savaites kol gaus pinigų iš vyriausybės.“

Kol kas nežinoma kokios formos ir būklės „Caterham“ atvyks į Abu Dabį, kur vyks paskutinės šių metų F-1 sezono lenktynės. Ekipos bolidai nebuvo tobulinami kelias savaites.

Kurį laiką buvo kalbama, kad komandai Abu Dabyje gali atstovauti šių metų GP2 čempionas Jolyonas Palmeris, tačiau teigiama, kad pastarasis nusprendė sudalyvauti paskutinėse GP2 lenktynėse.

Andre Lottereris, gynęs ekipos garbę Belgijoje, prasitarė sulaukęs pasiūlymo iš „Caterham“ lenktyniauti Abu Dabyje, tačiau teigė nežinantis ar sutiks tai daryti.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!