Esant tam tikroms situacijoms tiek ekipos, tiek jų rėmėjai ne visada nori, kad sportininkai viešai išsakytų viską ką jie galvoja apie varžovus ar tam tikrus įvykius. C. Horneris mano, jog pilotai, gavę galimybę atskleisti save kaip asmenybę, galbūt sulauktų didesnio susidomėjimo iš sporto sirgalių.

„Turime leisti pilotams pasireikšti, atskleisti jiems savo asmenybes. Jie turi savo nuomonę. Mes neturėtume per daug jų varžyti. Priešingai, turėtume leisti atsiskleisti jiems, kaip asmenybėms“, – pasakojo „Red Bull“ ekipos vadovas C. Horneris.

Brito teigimu, lenktynių metu transliuojami pokalbiai radijo ryšiu sukuria nuomonę, kad sportininkai daro tik tai kas jiems liepiama, tačiau iš tikrųjų lenktynininkai trasoje atskleidžia tikruosius savo sugebėjimus.

„Kartais atrodo, kad lenktynėse viskas per daug yra kontroliuojama. Tačiau jei prisimintume varžybas Vengrijoje – Fernando Alonso buvo fantastiškas. Lewisui Hamiltonui pavyko prasibrauti iš rikiuotės galo, o Danielis iki finišo likus keliems ratams išdarinėjo neįtikėtinus dalykus.“

C. Horneris praėjusią savaitę išreiškė nepasitenkinimą žiniasklaida, kuri anot jo pastaruoju metu F-1 sieja su neigiamais dalykais. Brito teigimu, jis toliau laikosi savo nuomonės ir mano, kad žiniasklaidos atstovai vis dėlto turėtų sutelkti dėmesį ties kitais, įdomesniais, dalykais.

„Praėjusią savaitę pasakiau šį bei tą, tačiau toliau laikausi savo nuomonės. Kai sutelkiame dėmesį ties lenktynėmis, sportas atrodo daug geriau. F-1 turėtų būti apie pilotus, kurie trasoje elgiasi lyg herojai. Būtent tokie jie ir buvo Vengrijoje. Tokie dalykai verčia mane žavėtis šiuo sportu. Mes turime ir toliau judėti šia kryptimi.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.