L. Hamiltonas paskutiniuoju bandymu pagerino rezultatą ir išsilaikė pirmoje vietoje. Geresnį rezultatą kvalifikacijos pabaigoje užfiksavo ir N. Rosbergas, tad vokiečiui pritrūko 0,1 sek. kad įveiktų komandos draugą ir iškovotų pirmą startinę poziciją.

Įveikęs Sebastianą Vettelį ir abu „Red Bull“ pilotus, trečią vietą kvalifikacijoje iškovojo „Ferrari“ ekipos lenktynininkas Kimi Raikkonenas. Suomis nuo L. Hamiltono atsiliko daugiau nei puse sekundės.

Minėtasis S. Vettelis nusileido Maxui Verstappenui, tad rytojaus lenktynes turės pradėti iš penktos pozicijos. Kvalifikacijoje du sportininkus skyrė vos 0,01 sek.

Antroje kvalifikacijoje iš eilės į pirmąjį dešimtuką pateko „Haas“ lenktynininkas Romainas Grosjeanas, kuris iškovojo septintą startinę poziciją.

Pagrindinius varžovus, ‚Williams“ lenktynininkus, kvalifikacijoje pranoko abu „Force India“ pilotai. Nico Hulkenbergas iškovojo aštuntą startinę poziciją, o Sergio Perezas liko devintas.

Į pirmąjį dešimtuką pavyko prasibrauti ir „McLaren“ lenktynininkui Fernando Alonso. Prasčiausią rezultatą paskutinėje kvalifikacijos dalyje užfiksavęs ispanas liko dešimtas.

Vietos herojus Felipe Massa, kuriam tai bus paskutinės Brazilijos GP lenktynės, kvalifikacijoje greičiu neišsiskyrė ir turėjo tenkintis trylikta vieta.

Primename, kad itin įnirtinga kova dėl nugalėtojo titulo vyksta tarp dviejų „Mercedes“ pilotų – N. Rosbergo ir L. Hamiltono. Vokietis turi 349 taškus, britas – 330. Jeigu N. Rosbergas nugalės Brazilijoje, jis pasaulio čempionu taps jau šį savaitgalį.

Brazilijos etapas prasidės sekmadienį, lapkričio 13 d., 17.50 val.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.