Virš „Interlagos“ trasos susikaupę debesys trečioje kvalifikacijos dalyje prapliupo lietumi, tačiau pirmas į trasą išvažiavęs K. Magnussenas su sausai trasai skirtomis padangomis pademonstravo įspūdingą greitį ir aplėkęs ratą per 1 min. 11.674 sek. pasiekė geriausią rezultatą.


Jis 0,2 sek. aplenkė čempioną Maxą Verstappeną („Red Bull“), kuris lemiamoje atkarpoje neturėjo jokių šansų aplenkti „Haas“ pilotą dėl prasidėjusios liūties. Iki šiol K. Magnusseno geriausias pasiekimas kvalifikacijoje buvo ketvirtoji vieta.


Kitų lenktynininkų planus sumaišė ne tik lietus, bet ir trečią rezultatą pasiekęs „Mercedes“ pilotas George‘as Russellas (1 min. 12.059 sek.).


Trečiojo važiavimo metu britas išlėkė iš trasos ir kuriam laikui pristabdė lenktynes. Kai jo bolidas buvo ištrauktas iš žvyro, trasą jau merkė lietus, tad kitų lenktynininkų rezultatai buvo ženkliai prastesni nei lyderių trijulės.


21-asis „Formulės 1“ lenktynių etapas truks visą savaitgalį. Šeštadienį sportininkų lauks 100 km sprinto lenktynės. Jose 8 geriausi pilotai pelnys taškus, o pagal užimtas pozicijas jie startuos ir pagrindinėse sekmadienio lenktynėse.

Likus dviem etapams iki čempionato pabaigos asmeninėje įskaitoje pirmauja 416 taškų turintis „Red Bulls“ lenktynininkas M. Verstappenas. Dėl antros vietos kovoja „Red Bull“ atstovas Sergio Perezas (280) ir „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas (275).

Brazilijos „Grand Prix“ sprinto lenktynės prasidės šeštadienį 21.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją