23 metų britas Belgijos „Grand Prix“ lenktynių atrankoje greičiausią ratą nulėkė per 2 min. 00,086 sek. ir vienu metu atrodė, kad G. Russellas pirmą kartą savo karjeroje laimės kvalifikacinius važiavimus.


Vis dėlto, netrukus finišavęs M. Verstappenas šiek tiek aptemdė „Williams“ komandos šventinę nuotaiką. Po nesėkmingo pasirodymo Vengrijos „Grand Prix“ lenktynėse čempionato lyderio poziciją praradęs olandas paskutinį ratą Spa trasoje įveikė per 1 min. 59,765 sek. ir aplenkęs G. Russellą sutrukdė „Williams“ komandai pasidžiaugti pirmąją „pole“ pozicija nuo 2014 metų.


Kita vertus, „Williams“ fanai vis tiek turėjo retą progą mėgautis savo komandos lenktyninko pasirodymu, nes už G. Russello nugaros liko pats L. Hamiltonas. Ketvirtas kvalifikacijoje buvo Daniel Ricciardo („McLaren“), penktas – Sebastianas Vettelis („Aston Martin“).

Tik aštuntą rezultatą kvalifikacijoje pademonstravo „Mercedes“ lenktyninkas Valtteri Bottas. Tiesa, dėl paskutinėse lenktynėse gautos nuobaudos V. Bottas sekmadienį lenktynes pradės iš 13-os pozicijos. Tuo metu, Vengrijoje pergalę iškovojęs prancūzas Estebane'as Oconas („Alpine“) Belgijoje lenktynes pradės iš 9-os pozicijos.


Beje, pilant lietui šlapioje trasoje vykusioje kvalifikacijoje pilotų išsidėstymas galėjo būti ir kitoks, nes po dviejų ratų greičiausias buvo Lando Norrisas. Tačiau „McLaren“ pilotas trečiame rate nesuvaldė savo bolido ir įsirėžę į apsauginę sieną.


Po avarijos kvalifikacija buvo sustabdyta. L. Norrisas pats išlipo iš suniokoto bolido, bet dėl alkūnės skausmų turėjo apsilankyti medicinos centre. Nors paskutinėje kvalifikacijos dalyje jis neužfiksavo rezultato, tačiau bendroje rikiuotėje užėmė dešimtą vietą.

Po 11 etapų „Formulės-1“ čempionate pirmaujančio L. Hamiltono sąskaitoje yra 192 taškai. M. Verstappenas turi 186, L. Norris – 113, V. Bottas – 108, o Sergio Perezas – 104 taškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją