Pirmą kartą „F-1“ į Rusiją atkeliaus 2014 metais, kai „Grand Prix“ vyks pietiniame Sočio mieste, praneša „RIA Novosti“.

Tačiau sostinės atstovai teigia, kada nors ateityje lenktynės galėtų vykti ir gatvėse aplink Kremlių, istoriniame miesto centre.

„Maskva tikrai pasirengusi surengti „F-1“ etapą. Specialistai mano, kad tai būtų viena greičiausių mieste įrengtų trasų. Greitesnė nei Monako“, – kalbėjo Maskvos savivaldybės atstovas Vladimiras Černikovas.

Maskvos valdžia idėją „Grand Prix“ surengti šiame mieste svarsto jau beveik du dešimtmečius, tačiau dėl įvairių priežasčių projektas kol kas taip ir neįgyvendintas.

„Žinoma, būtų tam tikrų organizacinių problemų, pavyzdžiui, gatvės tris dienas turėtų būti uždarytos. Tačiau manau, kad visas šias problemas išspręstume. Maskva neabejotinai susidorotų su užduotimi suorganizuoti vienas geriausių lenktynių pasaulyje“, – kalbėjo V. Černikovas.

Šiame sporte miestų gatvėmis nusidriekusios trasos populiarios. Tokios įrengtos Valencijoje, Melburne, Monrealyje.

Rusijos sostinėje vykstančiame renginyje „Moscow City Racing“ dalyvauja ir „McLaren“ pilotas Lewisas Hamiltonas, „Marussia“ lenktynininkas Charlesas Picas ir buvęs F-1 lenktynininkas Giancarlo Fisichella.

Anot organizatorių, tai vienintelis renginys pasaulyje, kur žmonėms, norintiems apžiūrėti automobilius ar pabendrauti su lenktynininkais neriekia VIP leidimų.

„Jei tai priklausytų nuo mūsų, svajonė surengti „F-1“ lenktynes Maskvoje taptų realybe. Lenktynininkai teigia, kad trasa aplink Kremlių būtų ideali tikroms lentynėms“, – kalbėjo renginio generalinis direktorius Derkas Saueris.

Jis pridūrė, kad žinomas vokiečių lenktyninių trasų kūrėjas Hermannas Tilke patikino, kad padėtų paversti dabartinę parodomąją trasą aplink Kremlių tikra „Grand Prix“ varžynų vieta.

„Šiuo metu tai politinis klausimas, viskas priklauso nuo Rusijos vyriausybės. Dabar yra sutartis rengti „F-1“ etapą Sočyje. Tačiau jei Maskvos klausimas vėl iškils, mes esame tam pasiruošę“, – pridūrė D. Saueris.