Ostino trasoje, kur vyks lenktynės, „Mercedes“ komandos pilotas Lewisas Hamiltonas gali užsitikrinti čempiono titulą. Jo persvara prieš artimiausius persekiotojus bendroje įskaitoje didžiulė. Britas turi 302 taškus. Antroje vietoje esantis „Ferrari“ atstovas vokietis Sebastianas Vettelis surinko 236, o „Mercedes“ narys Nico Rosbergas – 229 taškus.

Beje, šį savaitgalį „Ferrari“ pilotams S. Vetteliui ir suomiui Kimi Raikkonenui bus skirtos dešimties starto pozicijų baudos. Taip nutiko, kai komanda nutarė pasitelkti naują variklį. Per Italijos GP šių sportininkų automobiliuose buvo įdėti ketvirti varikliai, o JAV jau bus penkti.

Jei S. Vettelis nori sutrukdyti L. Hamiltonui jau JAV tapti čempionu, jis, brito pergalės atveju, privalo finišuoti antras.

Jei L. Hamiltonas bus antras, S. Vettelis turi užimti bent penktą poziciją arba lenktynes laimėti Nico Rosbergas.

Pernai „Circuit of the Americas“ trasoje triumfavo L. Hamiltonas, nors „pole“ poziciją buvo iškovojęs N. Rosbergas. Iš viso Jungtinėse Valstijose L. Hamiltonas yra nugalėjęs tris kartus. Daugiausia sykių – penkis – už Atlanto lygių sau neturėjo legendinis vokietis Michaelis Schumaheris.

L. Hamiltonas šiemet jau nugalėjo devyniuose etapuose iš 15-os. Po tris kartus pirmąsias vietas užėmė S. Vettelis ir N. Rosbergas.

Distancijos Ostine ilgis – 308,896 km. Lenktynininkams reikės įveikti 56 ratus po 5,516 km.

Ekipų rikiuotėje tvirtai pirmauja „Mercedes“ (531 taškas). Toliau žengia „Ferrari“ (359), „Williams“ (220).

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį Ostine bus šilta, bet tikriausiai lietinga. Numatoma 24–27 laipsnių šiluma. Penktadienį ir šeštadienį lietaus tikimybė vertinama 80 proc., o sekmadienį – 50 proc.

Pasaulio čempionato didžiojo JAV prizo lenktynes „Formulė – 1“ TV6 žiūrovai kviečiami tiesiogiai stebėti jau poryt, sekmadienį, 20.55 val.

„Formulės – 1“ lenktynių tiesioginės transliacijos per TV6 laukia ir lapkritį.

VSB eteryje šiandien, penktadienį, 17.55 val. – tiesioginė pirmos treniruotės transliacija, 01.20 val. antros treniruotės vaizdo įrašas. Rytoj, šeštadienį, 20.55 val. kvalifikacijos tiesioginė transliacija, 04.40 val. trečios treniruotės vaizdo įrašas, o sekmadienį 20.55 val. – tiesioginė lenktynių transliacija.