168-asis Tarptautinio sporto kodekso, kuriuo, tarp visų kitų dokumentų bei taisyklių rinkinių, bus vadovaujamasi apeliacijos svarstymo metu, straipsnis suteikia teisėjams veiksmų laisvę, ar, diskvalifikavus dalį lenktynininkų, finišavusiuosius už jų perkelti rikiuote aukštyn.

„Varžybų teisėjai turi pranešti apie pozicijų ir apdovanojimų pakeitimus, ir jie turi nuspręsti, ar kiti varžovai klasifikacijoje turėtų būti perkelti aukštyn“, - teigiama dokumente.

Nepaisant to, beveik visais atvejais praeityje, diskvalifikavus vieną ar daugiau lenktynininkų pasibaigus varžyboms, už jų finišavę sportininkai būdavo pakylėti aukštyn ir pelnydavo diskvalifikuotųjų prarastus taškus.

Priminsime, kad „McLaren“ savo apeliacija siekia „BMW Sauber“ ir „Williams“ lenktynininkų diskvalifikacijos už tai, kad Brazilijos GP lenktynių metu jų boliduose kuro temperatūra buvo žemesnė nei leistina. Specialistų teigimu, šaltesni nei įprasta degalai suteikia du pranašumus: kuras greičiau pripilamas sustojimų boksuose metu, o taip pat suteikia papildomų arklio galių.

Po varžybų šį galimą taisyklių pažeidimą nagrinėję teisėjai nustatė, kad neįmanoma tiksliai nustatyti, kokia buvo kuro temperatūra boliduose, o taip pat nebuvo aišku, kokia tuo metu buvo aplinkos temperatūra. „BMW Sauber“ ir „Williams“ tikino, kad savo matavimams naudojo ne „Formula One Management“ (FOM), o „Meteo France“ duomenis, kurie skyrėsi net keletu laipsnių.

Vis dėlto, skelbiama, kad „Formulės-1“ sporto darbo grupė jau anksčiau buvo detalizavusi kuro temperatūros tikrinimo tvarką, su kuria buvo supažindintos visos komandos. Degalų temperatūra turi būti matuojama ne bolide, o prieš pat jam patenkant į jį, kuro pripildymo įrangoje. Vieninteliu oro temperatūros šaltiniu leidžiama laikyti tik FOM teikiamą informaciją.

Diskvalifikavus „BMW Sauber“ ir „Williams“ lenktynininkus bei pakeitus Brazilijos GP lenktynių rezultatus, L. Hamiltonas surinktų 112 taškų, Kimi Raikkonenas („Ferrari“) – 110, o Fernando Alonso („McLaren“) – 109.

Kada FIA imsis svarstyti, ir ar išvis svarstys, „McLaren“ komandos apeliaciją, kol kas nepaskelbta.

Daugiau informacijos ieškokite .">