Čempiono titulą ginančiam „Red Bull“ pilotui pergalę Barselonoje padovanojo „Ferrari“ nesėkmė. Šeštadienį „pole“ poziciją kvalifikacijoje iškovojęs ir sekmadienio lenktynėse ilgai pirmavęs Charlesas Leclercas 26-ajame rate prarado bolido galią, todėl monakietis buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių.

M. Verstappenui laimėti nesutrukdė ir grubi klaida lenktynių pradžioje, po kurios olandas atsidūrė už trasos ribų ir iš 2-os vietos nukrito į 4-ąją. Vis dėlto „Red Bull“ lyderis po atkaklios kovos sugebėjo įveikti „Mercedes“ atstovą George'ą Russellą, o galiausiai buvo praleistas į priekį savo komandos draugo Sergio Perezo.

„Red Bull“ meksikietis Barselonoje finišavo antras. G. Russellas stojosi ant trečiojo podiumo laiptelio, o už jo liko „Ferrari“ pilotas Carlosas Sainzas, paskutiniuose ratuose pranokęs septyniskart pasaulio čempioną Lewisą Hamiltoną.

Šeštas finišavo Valtteri Bottas, septintas – Estebanas Oconas, aštuntas – Lando Norrisas. Paskutiniuosius savaitgalio taškus iškovojo Fernando Alonso ir Yuki Tsunoda.

M. Verstappenas po šeštojo etapo tapo čempionato lyderiu su 110 taškų. 104 taškus turintis Ch. Lecrlercas nukrito į antrąją vietą.

Septintasis sezono etapas – Monako GP lenktynės – vyks gegužės 29-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją