„Šiais metais Hamiltonas turėjo savo patį geriausią sezoną karjeroje. Anksčiau jam kartais iškildavo sunkumų, bet šiais metais jis būtų laimėjęs čempionatą ir prie „Ferrari“ vairo, – teigė L. di Montezemolo. – Šiandieninė „Ferrari“ – visiškai kitokia komanda lyginant su tuo, ką aš palikau 2014 metų rudenį, su kitais žmonėmis ir su kitu mentalitetu.

Šiais metais jie sukūrė gana gerą bolidą, kai kuriais momentais jis būdavo net greitesnis už „Mercedes“, bet surinkti visko „į viena“ nepavyko“.

Anot jo, Sebastianas Vettelis taip pat padarė keletą klaidų, o pergalei pasaulio čempionate reikia viską padaryti idealiai: „Sebastianas – paties aukščiausio lygio lenktynininkas. Jis visuomet yra su komanda, o sudėtingais momentais jiems svarbu palaikyti vienas kitą, juo labiau atėjus stipriam ir perspektyviam jaunam pilotui.

Michaelis Schumacheris taip pat iš pradžių darydavo klaidų, bet buvo svarbu tai išsiaiškinti už uždarų durų, o visuomenei likti vieninga komanda“.


S. Vettelį užstojo buvęs „Formulės-1“ vadovas Bernie Ecclestone'as. Anot jo, L. Hamiltonas yra nusipelnęs pirmosios vietos, o S. Vettelis – nepelnytai likęs antrojoje.

„Lewisas dominavo, jis turėjo visą savo komandos palaikymą“, – kalbėjo 88 metų buvęs „Formulės-1“ lenktynių bosas. – „Ferrari“ padarė keletą akivaizdžių strateginių klaidų. Net iš šalies susidarė įspūdis, kad „Ferrari“ daugiau darė dėl Kimi Raikkoneno, nei dėl Sebastiano. Jis – auka“.

B. Ecclestone'as neabejoja, kad su tinkamu užnugariu S. Vettelis galėjo tapti pasaulio čempionu: „Komanda savo kandidatą į titulą turi remti be jokių kompromisų. Taip darė „Mercedes“, tačiau ne „Ferrari“.

2018 metų pasaulio čempionato rezultatai:

Lewisas Hamiltonas„Mercedes“408
Sebastianas Vettelis„Ferrari“320
Kimi Raikkonenas„Ferrari“251
Maxas Verstappenas„Red Bull Racing“249
Valtteri Bottas„Mercedes“247
Danielis Ricciardo„Red Bull Racing“170

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)