„Tai ne taip pat, kaip pradėti dirbti su visiškai nauja komanda, aš manau, kad jų pasirinkimas bendradarbiauti su „McLaren“ yra racionalus. Bus ganėtinai įdomu. Ar jie bus konkurencingi jau pirmą sezoną? Sunku pasakyti, bet aš įsitikinęs, kad jiems pavyks.“

A. Prostas 1989 metais atstovaudamas „McLaren“ ekipai, iškovojo čempiono titulą. Tuo metu komanda naudojo būtent „Honda“ variklius. Piloto nuomone, bendra sėkmės istorija padės ekipai ir variklių tiekėjai greičiau kilti rikiuotėje.

„Turėti tokią praeitį visada yra naudinga – tuomet turi pasitikėjimą ir šiek tiek patirties, net jei ir žmonės yra pasikeitę.“

„Vis tiek jie vieni kitus pažįsta, o technologinė atsakomybė bus tokia pati. Jie iš karto pradės dirbti drauge, o faktas, kad jie jau tai darė anksčiau, tikrai pagelbės. Tiek Ronas, tiek komanda yra puikiai susipažinusi su japonų galvosena, o tai nėra taip jau lengva. Tai didelis privalumas“, – kalbėjo A. Prostas.

„Honda“ nesėkmingai baigė paskutinį pasirodymą „Formulėje-1“ – 2008 metais „Honda“ gamyklinė ekipa užėmė tik 9 vietą konstruktorių įskaitoje. Dėl prastų rezultatų ir finansinės krizės buvo nutarta pasitraukti iš F-1, komandos pagrindinį akcijų paketą įsigijo Rossas Brawnas. 2009 metais „Brawn GP“ iškovojo pirmas vietas tiek konstruktorių, tiek ir lenktynininkų įskaitose.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.