Nenuostabu, kad po šeštadienio Senojo žemyno futbolo milžinų akistatos daugelis prisiminė prieš keletą mėnesių išleistą R. Gosenso autobiografiją, kurioje 26-erių Bergamo „Atalanta“ (Italija) klubo futbolininkas papasakojo apie nemalonią patirtį aikštėje susitikus C. Ronaldo.

2019-aisiais Italijos taurės turnyro ketvirtfinalyje „Atalanta“ netikėtai eliminavo tuo metu lygių šalyje neturėjusį Turino „Juventus“ su Portugalijos futbolo ikona priešakyje.

Po rungtynių R. Gosensas pabandė įgyvendinti savo svajonę ir gauti C. Ronaldo marškinėlius.

Tačiau nusivylusi „Juventus“ žvaigždė nė nepažvelgė į prie jo priėjusį bei apsikeisti marškinėliais pasiūliusį varžovą ir atšovė „ne!“.

„Pasijutau visai menkas. Raudonavau iš gėdos ir dairiausi, ar niekas nepamatė, kas nutiko. Norėjau nuslėpti šią situaciją“, – autobiografijoje prisiminė R. Gosensas.

Komandos draugai nepraleido progos pasišaipyti iš atstumto vokiečio – kitas „Atalanta“ gynėjas Hansas Hateboeras padovanojo jam naujutėlę CR7 uniformą.


Bet jam tikrai nebereikėjo raudonuoti šeštadienį po pergalės Miunchene prieš Portugaliją 4:2.

„Net nežinau, nuo ko pradėti. Man tai buvo nepamirštamas vakaras. Įveikėme labai stiprią komandą, įmušiau savo pirmąjį įvartį turnyre, taip pat atlikau rezultatyvų perdavimą. Esu laimingas ir didžiuojuosi.

Žinojome, kad turime laimėti, antraip mūsų galimybės iškopti į atkrintamąsias varžybas būtų labai apsunkintos. Atidavėme viską ir puolime, ir gynyboje“, – kalbėjo geriausias mačo žaidėjas.

O paklaustas, ar vis dar nori suvenyro iš penkiskart geriausio planetos futbolininko rankų, R. Gosensas išliko diplomatiškas.

„Šįkart neprašiau jo apsikeisti marškinėliais. Noriu pasimėgauti pergale ir šiuo vakaru“, – sakė tik septintą kartą Vokietijos rinktinės aprangą vilkėjęs gynėjas.

Pagyrų jam negailėjo ir komandos vairininkas Joachimas Lowas.

„Nuostabus pasirodymas. Nežinau, ar tai geriausios rungtynės jo karjeroje – galbūt jos dar laukia priešakyje. Bet visą vakarą jis sunkiai dirbo ir kartu buvo nuolatinė grėsmė varžovams puolime. Būtent to mums ir reikėjo“, – sakė patyręs specialistas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Portugalijos rinktinėje Fernando Santosas teigė, kad nors jo tėvynainiai gali liūdėti dėl rezultato, komandos kovos dvasia buvo tinkama.

„Aišku, kad aikštės viduryje mums trūko papildomo žaidėjo – tai mano strategija, ir aš esu visiškai atsakingas dėl jos“, – kaltę prisiėmė Europos čempionas, pažymėjęs, jog po rungtynių nusiuntė sveikinimo žinutę Vokietijos kanclerei Angelai Merkel.

Euro 2020: Portugalija - Vokietija. Statistika

Mačo santrauką galite pamatyti čia.

Primename, kad kitose F grupės rungtynėse šeštadienį Prancūzija ir Vengrija sužaidė lygiosiomis 1:1, prieš paskutinį turą palikdamos teorinių galimybių ir grėsmių visoms keturioms komandoms.

Lemiamuose mūšiuose ateinantį trečiadienį prancūzai žais su portugalais, o vengrai – su vokiečiais.



Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)