Blankiose C grupės rungtynėse Amsterdame Ronaldo de Boero auklėtiniai 2:0 (1:0) įveikė Austrijos komandą ir su 6 taškais užsitikrino bilietą į aštuntfinalio etapą.

Nyderlandų rinktinė į priekį išsiveržė 11 min., kai 11 m baudinį realizavo Memphis Depay'us. Baudinys į austrų vartus skirtas teisėjui į pagalbą pasitelkus VAR sistemą. Peržiūrėjus įrašą konstatuota, kad Davidas Alaba prieš Denzelį Dumfriesą prasižengė baudos aikštelėje, užmindamas šiam ant kojos.

Tobulą progą dar sykį pasižymėti M. Depay'us turėjo 38 min., tačiau greitos atakos smaigalyje atsidūręs puolėjas iš kelių metrų atstumo nepataikė į vartus.

Nuobodžiai prasidėjusiame antrame kėlinyje pirmas pavojus 61 min. vėl kilo prie austrų vartų, bet
juos apsaugoti sugebėjo vartininkas Danielis Bachmannas.

Galų gale 67 min. Nyderlandų komanda dar kartą pasiekė savo. Suklydus austrų gynybai, greitą šeimininkų ataką įvarčiu užbaigė D. Dumfriesas – 2:0.

Nors mačo pabaigoje austrai kiek suaktyvėjo, visos jų pastangos įvarčiu taip ir nevirto.

Rezultatas

Nyderlandai 2 – 0 Austrija

11' Memphis Depay – iš 11 m [1-0]
67' Denzel Dumfries [2-0]

Nyderlandų ir Austrijos rungtynių statistika

Rungtynių apžvalgą ir įvarčius galite pamatyti čia.

Primename, kad pirmajame C grupės varžybų ture Nyderlandai po permainingos kovos 3:2 nugalėjo Ukrainą, o Austrija 3:1 pranoko Šiaurės Makedonijos futbolininkus.

Ukrainiečiai su Šiaurės Makedonijos atstovais antrojo rato rungtynes tarpusavyje žaidė ketvirtadienį kiek anksčiau ir jas laimėjo 2:1.

Paskutiniame ture pirmadienio vakarą Ukraina Bukarešte žais su Austrija, o Nyderlandai namuose priims Šiaurės Makedoniją.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)