Didžiausia naujiena dabartinių pasaulio čempionų sudėtyje – į ją sugrąžintas „sūnus palaidūnas“ Karimas Benzema. 33-ejų metų Madrido „Real“ puolėjas į rinktinę kviečiamas po šešerių metų pertraukos.

Nacionalinėje komandoje jis sėkmingai debiutavo dar 2007-aisiais, tačiau praėjusio dešimtmečio viduryje vietą nacionalinėje komandoje prarado dėl šantažavimo ir sekso įrašo skandalo, į kurį įsipainiojo kartu su buvusiu bendražygiu Mathieu Valbuena.

Visgi po ilgos pertraukos D. Deschamps'as su Prancūzijos futbolo federacija galop nusprendė reabilituoti vieną iš ryškiausių savo talentų, kuris itin grėsmingą puolimo grandį rinktinėje sudarys su Antoine'u Griezmannu („Barcelona“), Kylianu Mbappe (Paryžiaus „Saint-Germain“) bei dar keliomis pirmo ryškumo žvaigždėmis.

Iki savo pašalinimo iš rinktinės K. Benzema joje buvo sužaidęs 81 rungtynes ir pelnęs 27 įvarčius.

„Kodėl toks sprendimas priimtas dabar? Aš neturiu galimybių gręžiotis atgal ir kažką keisti. Svarbiausia, kas yra čia ir dabar. Mes buvome susitikę, mes diskutavome, mes nusprendėme, kad Karimas sugrįžta. Aš neatskleisiu nė vieno žodžio iš mūsų pokalbio, jis liks tik tarp mudviejų. Jis man buvo reikalingas ir manau, kad buvo reikalingas visai šaliai, nes Prancūzijos rinktinė nepriklauso asmeniškai treneriui, ji yra visų“, – savo apsisprendimą kviesti puolėją į nacionalinę komandą prieš Europos čempionatą komentavo D. Deschamps'as.

Visi 26 Prancūzijos rinktinės nariai žaidžia pajėgiausiose Europos futbolo lygose. Po 7 rungtyniauja Anglijos „Premier“ lygoje ir Ispanijos „La Liga“ turnyre, 6 – Prancūzijos pirmenybėse, 5 – Vokietijos „Bundeslygoje“, 1 – Italijos „Serie A“ divizione.

Miuncheno „Bayern“ komandai atstovauja net keturi prancūzai.


Iš praėjusių metų dėl koronaviruso pandemijos perkeltas, bet Euro 2020 pavadinimą išlaikęs Europos čempionatas šiemet vyks skirtingose šalyse. Prancūzija turnyrą pradės vadinamoje „mirtininkų“ F grupėje, kurioje varžysis su Vokietijos, Vengrijos ir čempionės titulą ginančios Portugalijos rinktinėmis. Į kitą etapą – aštuntfinalį – garantuotai pateks dvi geriausios grupės komandos. Taip pat vietą aštuntfinalyje iškovos ir keturios iš šešių geriausius rezultatus pasiekusių ir trečiose grupių vietose likusių komandų.

Maža to, kad varžovai bus labai pajėgūs, šioje grupėje yra ir dvi pirmenybių šeimininkės. F grupės mačai vyks Vengrijos sostinėje Budapešte ir Vokietijos mieste Miunchene.

Prancūzijos rinktinė yra 1998 ir 2018 m. pasaulio čempionė. Europos čempionatą prancūzai laimėjo 1984 ir 2000-aisiais, 2016-ųjų finale jie nusileido portugalams.

Prancūzijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Hugo Llorisas („Tottenham“), Steve'as Mandanda („Lille“), Mike'as Maignanas („Marseille“);

Gynėjai: Leo Dubois („Lyon“), Benjaminas Pavardas („Bayern“), Kurtas Zouma („Chelsea“) ,Julesas Kounde („Sevilla“), Raphaelis Varane'as („Real“), Clementas Lenglet („Barcelona“), Prisnelis Kimpembe (PSG), Lucas Digne („Everton“), Lucas Hernandezas („Bayern“);

Saugai: N'Golo Kante („Chelsea“), Paulis Pogba („Manchester United“), Adrienas Rabiot („Juventus“), Corentinas Tolisso („Bayern“), Moussa Sissoko („Tottenham“);

Puolėjai: Karimas Benzema („Real“), Olivier Giroud („Chelsea“), Kylianas Mbappe (PSG), Marcusas Thuramas (Menchengladbacho „Borussia“), Kingsley Comanas („Bayern“), Wissam Ben Yedderas („Monaco“), Antoine'as Griezmannas („Barcelona“), Thomas Lemaras („Atletico“), Ousmane Dembele („Barcelona“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)