Kovingai nusiteikę aikštės šeimininkai dvikovos pradžioje surengė ne vieną ataką, tačiau realus pavojus kilo prie jų pačių vartų, kai 14-ą min. kamuolį smūgiavo ir Kylianas Mbappe, ir Antoine'as Griezmannas. Vengrijos rinktinės vartininkas Peteris Gulacsi žaidė patikimai, tačiau net ir įvarčio atveju jis nebūtų įskaitytas dėl nuošalės taisyklės pažeidimo kiek anksčiau.

Pilnutėliame Vengrijos sostinės Puskaso stadione 23-ą min. Adamas Scalai atsidūrė ant vejos. Karščio neatlaikęs Vengrijos rinktinės kapitonas negalėjo tęsti rungtynių ir buvo pakeistas, teisėjas iš Anglijos Michaelas Oliveris paskelbė trumpą atsigaivinimo pertraukėlę.

D. Deschampso auklėtiniai ėmė dominuoti aikštėje, tačiau prancūzų puolimo žvaigždės K. Mbappe, Karimas Benzema šaudė pro šalį.

Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką (45+2 min.) Vengrijos nacionalinė ekipa surengė greitą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Attila Fiola pasiuntė kamuolį į Hugo Lloriso ginamus vartus. Stadionui ūžiant Vengrija po pirmo kėlinio pirmavo 1:0.

Po pertraukos prancūzų atakos klimpo varžovų gynyboje, tik 58-ą min. po keitimo aikštėje pasirodęs Ousmane Dembele atliko realiai pavojingą smūgį – kamuolys nuo vartininko rankų pataikė į vartų virpstą.

66 min. pasaulio čempionai surengė greitą kontraktą, kur visus reikalus sutvarkė K. Mbappe ir A. Griezmanno duetas. Po K. Mbappe perdavimo kamuolys atsidūrė prieš A. Griezmanną ir šis savo šanso nepraleido. Prancūzija išlygino rezultatą 1:1.

Per likusį laiką desperatiški prancūzų mėginimai išplėšti pergalę baigėsi nesėkmingai ir Budapešte vengrai šį vakarą švęs. Lygiosios su pasaulio čempionais jiems yra puikus rezultatas.

Vengrija 1 – 1 Prancūzija

45+2' [1 – 0] Attila Fiola

66' [1 - 1] Antoine'as Griezmannas

Euro 2020: Vengrija - Prancūzija. Statistika

Euro 2020 turnyre Prancūzijos rinktinė startavo pergalingai – F grupės milžinų dvikovoje 1:0 nugalėjo Vokietiją. Tose rungtynėse Die Mannschaft pralaimėjo dėl savo kaltės – įvartį į savo vartus pelnė gynėjas Mattsas Hummelsas.

Savo ruožtu vengrai pačioje rungtynių pabaigoje per 8 minutes praleido 3 įvarčius ir pralaimėjo Portugalijai 0:3.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)