Visgi be 36-erių puolėjo, vasarą galinčio palikti Turino „Juventus“ klubą, Portugalijos rinktinė turi ir kitų – jaunesnės kartų žvaigždžių. Tarp 26 rinktinės žaidėjų taip pat išskirtini Anglijos „Premier“ lygos „pasiuntiniai“. Puolėjų ir atakuojančių saugų gretose – ir 26-erių „Manchester City“ žvaigždė Bernardo Silva, ir 24-erių „Liverpool“ narys Diogo Jota, ir 26-erių Bruno Fernandesas, tapęs vienu iš kertinių „Manchester United“ ekipos žaidėjų.

Vyriausias komandos futbolininkas – 38-erių milžinišką patirtį sukaupęs gynėjas Pepe, vis dar atstovaujantis „Porto“.

Nors gilią sudėtį Portugalijos rinktinė turi visose pozicijose ir yra laikoma viena iš čempionato favoričių, itin rimtu iššūkiu komandai taps jau grupių varžybų etapas.

Jame portugalai yra patekę į vadinamąją „mirtininkų“ F grupę kartu su pasaulio čempione Prancūzija ir dviem varžybų šeimininkėmis Vengrija ir Vokietija. Į kitą etapą garantuotai pateks dvi geriausios grupės komandos. Taip pat vietą aštuntfinalyje iškovos ir keturios iš šešių geriausius rezultatus pasiekusių ir trečiose grupių vietose likusių komandų.

Primename, kad iš praėjusių metų dėl koronaviruso pandemijos perkeltas, bet Euro 2020 pavadinimą išlaikęs Europos čempionatas šiemet vyks skirtingose šalyse. F gupės rungtynės vyks Vengrijos sostinėje Budapešte ir Vokietijos mieste Miunchene.Turnyras prasidės birželio 11-ąją ir truks lygiai mėnesį. Iš viso jame dalyvaus 24 rinktinės.

Portugalijos rinktinė 2016-aisiais tapo Europos čempione. Tąsyk finalo rungtynes ji užbaigė be traumuoto C. Ronaldo, tačiau jame 1:0 nugalėjo šeimininkę ir favorite laikytą Prancūziją.

Nuo 2003-ųjų Portugalijos rinktinei atstovaujantis C. Ronaldo nacionalinės komandos gretose jau yra įmušęs 103 įvarčius. Jis yra pirmasis europietis, peržengęs 100 įmuštų įvarčių ribą tarptautinėse rinktinių rungtynėse.

Portugalijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Anthony Lopesas („Olympique“), Rui Patricio („Wolverhampton“), Rui Silva („Granada“)
Gynėjai: Joao Cancelo („Manchester City“), Nelsonas Semedo („Wolverhampton“), Jose Fonte („Lille“), Pepe („Porto“), Rubenas Diasas („Manchester City“), Nuno Mendesas („Sporting“), Raphaelis Guerreiro („Borussia“);

Saugai: Danilo Pereira (PSG), Joao Palhinha („Sporting“), Rubenas Nevesas („Wolverhampton“), Bruno Fernandesas („Manchester United“), Joao Moutinho („Wolverhampton“), Renato Sanchesas („Lille“), Sergio Oliveira („Porto“), Williamas Carvalho („Real Betis“);

Puolėjai: Pedro Goncalvesas („Sporting“), Andre Silva („Eintracht“), Bernardo Silva („Manchester City“), Cristiano Ronaldo („Juventus“), Diogo Jota („Liverpool“), Goncalo Guedesas („Valencia“), Joao Felixas („Atletico“), Rafa Silva („Benfica“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)