M. Dubravkos liapsuso demoralizuota komanda pakriko ir buvo sutriuškinta 0:5 (0:2). Į savo vartus kamuolį slovakai nukreipė du kartus.

Pirmą sykį Europos čempionatuose penkis įvarčius per rungtynes sumušę ispanai taip pat pakartojo pirmenybių pergalės didžiausiu skirtumu rekordą, kuriuo dalinsis su Prancūzija, Danija, Nyderlandais ir Švedija.


E grupėje ispanai finišavo antri įkandin lyderės Švedijos. Pastaroji paraleliai vykusiose rungtynėse 3:2 įveikė autsaiderę Lenkiją.

Slovakija liko trečia, bet nebeturi vilčių prasmukti į atkrintamąsias varžybas.

Tuo metu netiesioginėje kovoje slovakus dėl geresnio įvarčių santykio lenkianti Ukrainos rinktinė jau yra garantuota, jog čempionatas jai dar nesibaigė. Andrejaus Ševčenkos auklėtiniai dalyvaus aštuntfinalyje kaip viena iš keturių geriausių trečiąsias vietas grupėse užėmusių ekipų.

Rungtynės

Jau 10-ą min. arbitras iš Nyderlandų Bjornas Kuipersas, pasinaudojęs VAR pagalba, skyrė 11 m baudinį į slovakų vartus už Jakubo Hromados pražangą prieš Koke baudos aikštelėje.

Prie 11 m žymos stojo Alvaro Morata, bet gausybės kritikos dėl švaistomų progų sulaukiantis puolėjas nesugebėjo pasižymėti ir tokiu būdu. Jo smūgį atrėmė vartininkas Martinas Dubravka.

Tai buvo jau antras Ispanijos ekipos nerealizuotas baudinys šiame čempionate ir penktas paeiliui visose varžybose.

Netrukus po Cesario Azpilicuetos perdavimo nei A. Morata, nei Pedri nesugebėjo pataikyti į skersai slovakų baudos aikštelę skriejantį kamuolį.

Svečiai dažnai klydo ne tik aikštės viduryje, bet ir savo raudonojoje zonoje – po Lubomiro Šatkos žioplystės netiksliai perduodant kamuolį Pablo Sarabia pykštelėjo į skersinį.

Kas nutiko po to, pasakyti gali tik M. Dubravka. 11 m baudinį prieš tai nuostabiai atmušęs vartininkas mėgino nukumščiuoti nuo skersinio aukštai atšokusį kamuolį už galinės linijos, bet pataikė tiesiai į savo ginamus vartus.


Internautai 32-ejų „Newcastle United“ atstovą iš karto pakrikštijo vieno keisčiausių įvarčių į savo vartus autoriumi.

Jau per pridėtą pirmo kėlinio laiką po Gerardo Moreno perdavimo į varžovų baudos aikštelę atbėgęs gynėjas Aymericas Laporte technišku smūgiu galva padvigubino ispanų persvarą.

Savo ruožtu, slovakai per visą kėlinį taip ir nesukūrė nė vienos pavojingesnės atakos.

Praleisti įvarčiai po pertraukos privertė juos patraukti į medžioklės plotus varžovų aikštės pusėje, o įtampos atsikračiusiems ispanams tik to ir tereikėjo.

56-ą min. Jordi Albos perdavimą iš baudos aikštelės krašto trečiuoju įvarčiu pavertė Pablo Sarabia.

Sužaidus valandą aikštėje pasirodęs Ferranas Torresas vos po keliasdešimties sekundžių pratęsė varžovų triuškinimą – ispanams įžaidus kamuolį po kampinio, „Manchester City“ (Anglija) puolėjas pasižymėjo smūgiuodamas kulnu.

Nespėjus slovakams nė triskart giliai įkvėpti, jie įsimušė antrą įvartį į savo vartus: šįkart „pasižymėjo“ vienas komandos lyderių Jurajus Kucka.

Rezultatas:

Slovakija 0 – 5 Ispanija

30' [0 – 1] Martinas Dubravka (į savo vartus)

45+3' [0 – 2] Aymericas Laporte

56' [0 – 3] Pablo Sarabia

67' [0 – 4] Ferranas Torresas

71' [0 - 5] Jurajus Kucka (į savo vartus)

12' Alvaro Morata (Ispanija) nerealizavo 11 m


Sudėtys

Ispanijos rinktinės starto sudėtyje trečiadienį pagaliau pasirodė Sergio Busquetsas, praleidęs čempionato pradžią dėl koronaviruso. Dešiniajame gynybos krašte treneris Luisas Enrique nusprendė pasitikėti iki šiol nežaidusiu UEFA Čempionų lygos laimėtojo Londono „Chelsea“ (Anglija) kapitonu Cesariu Azpilicueta.

Gynybos šerdyje – taip pat vienas naujas veidas. Čempionate debiutavo 20-metis „Manchester City“ (Anglija) atstovas Ericas Garcia.

Slovakijos vairininkas Stefanas Trakovičius atliko vieną keitimą, į starto sudėtį grąžindamas praėjusiame ture ant atsarginių suolo rungtynes pradėjusį saugą Jakubą Hromadą.

Istorija

„La Furia Roja“ paskutinį kartą grupės barjero neįveikė 2004-aisiais, bet nuo tada dusyk iš eilės tapo Europos čempione ir kartą triumfavo planetos pirmenybėse.

Praėjusiame žemyno čempionate ispanų pasirodymas nutrūko aštuntfinalyje.

Tuo metu tik 2016-aisiais finaliniame etape debiutavę slovakai nesėkmingai siekė antrą kartą paeiliui patekti į atkrintamąsias varžybas.


Iki šiol komandos buvo sužaidusios šešerias tarpusavio rungtynes: ketverias laimėjo Ispanija, vienerias – Slovakija, dar vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

FIFA reitinge ispanai užima šeštą poziciją, slovakai žengia 36-i.

Ankstesniuose turuose Pirėnų pusiasalio pasiuntiniai sužaidė lygiosiomis su Švedija (0:0) ir Lenkija (1:1), Višegrado atstovai 2:1 įveikė lenkus, bet 0:1 nusileido švedams.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)