Paskutinėse Europos futbolo čempionato B grupės rungtynėse 1:4 danų sutrypta Rusijos rinktinė be jokio išankstinio pranešimo ankstų antradienio rytą nusileido lėktuvu šalies sostinės Šeremetjevo oro uoste.

Juos pasitiko ne sirgalių minios, o OMON darbuotojai ir policija.

„Iš 145 mln. šalies neatsirado net 11 sirgalių, kurie į akis futbolininkams būtų pasakę „ačiū“ arba pasiuntę kur toliau. Visiška apatija. Autobusą apsupo juodai apsirengę žmonės ir net artyn neprileido 6 atvykusių žiniasklaidos darbuotojų. Autobusas išvažiavo VIP skirtu koridoriumi. Matyt, kad neužsitrauktų taksistų pykčio“, – rašo straipsnio autorius.

Suprantama, po trečio iš eilės fiasko Europos čempionate, kai Rusijos rinktinė neperkopia grupės varžybų etapo, kalbėti nelabai yra apie ką.

Vis dėlto vienam iš žurnalistų pavyko išprovokuoti A. Dziubą, sušukus, kad nesislėptų už pareigūnų nugarų.

„Aš jau atsakiau į visus klausimus. Nuo jūsų aš nesislepiu, o ypač nuo tavęs“, – emocionaliai atšovė jam Rusijos rinktinės kapitonas.

Kelis žodžius pasakė ir vyriausiasis nacionalinės ekipos treneris Stanislavas Čerčesovas, ištaręs: „Labas rytas“.

Daugiau nė vienas iš futbolininkų nekreipė dėmesio į atsakymų laukiančius žurnalistus ir dingo už autobuso durų.

Tik Rusijos rinktinės atstovas žiniasklaidai Igoris Vladimirovas dar kartą patikslino, kad jokių pokalbių ar sprendimų apie stratego S. Čerčesovo atsistatydinimą nebuvo. Matyt iš paties trenerio lūpų ir nebus – skelbiama, kad treneris su futbolininkais atsveikino žodžiais „susitiksime rudenį“.

„Mes vis dar gyvename geromis 2018 metų pasaulio čempionato nuotaikomis. Dabar viskas susiklostė kitaip. Surinkome tris taškus, tik įvarčių skirtumas neleido pakilti aukščiau. Nepykite, bet COVID-19 situacija, be to, žaidėjai ir treneris daug kalbėjo po rungtynių su Danija. Mes savo įsipareigojimus įvykdėme. Ar reikia kartoti tuos pačius žodžius?“, – oro uoste klausė rinktinės atstovas ir pridūrė, kad į sirgalius gimtinėje jie veikiausiai vėl kreipsis po dienos ar kitos.

Kaip jau minėta, Rusijos rinktinė lemiamose grupės rungtynėse 1:4 pralaimėjo Danijos futbolininkams ir iškrito iš turnyro, o ypač daug kritikos Rusijoje susilaukė šiurkščiai antrajame kėlinyje suklydęs saugas Romanas Zobninas, 59 min. atlikęs nevykusį perdavimą vartų link, kurį įvarčiu pavertė Yussufas Poulsenas.

27-erių „Spartak“ žaidėją sirgaliai negailestingai „tarkavo“ socialiniuose tinkluose, skaudžius žodžius jo adresu kalbėjo ir futbolo specialistai – kai kurie netgi klausė, kaip šitaip klystantis žaidėjas galėjo tapti profesionaliu futbolininku. Galų gale pats sportininkas nusprendė netylėti, o sirgaliams laukti „dienos ar kitos“ neteko.

Romanas Zobninas

Antradienio vakarą R. Zobninas viešai kreipėsi į šalies futbolo bendruomenę ir asmeniškai atsiprašė sirgalių, bandydamas prisiimti atsakomybę ant savo pečių.

„Noriu atsiprašyti sirgalių, kurie mumis tikėjo visą turnyrą. Mes jautėme palaikymą ir Sankt Peterburge, ir netgi Kopenhagoje, nors ten ir nebuvo leista atvykti Rusijos futbolo gerbėjams. Deja, aš padariau itin šiurkščią klaidą, kuri tokio lygio turnyruose ir tokios svarbos mače yra tiesiog neleistina. Visiškai tai pripažįstu. Esu pasirengęs sugerti visą smūgį, arba vadinamąjį pyktį“, – kalbėdamas su „Championat.ru“ lyg prie kryžiaus kalėsi R. Zobninas. – Kaip žmogus pasistengsiu išlikti stiprus ir kuo greičiau užversti šiuos negatyvius savo gyvenimo puslapius. Klysta visi, ir ne tik futbole. Reikia eiti pirmyn.“

„Mes esame sukrėsti, nes tikrai tikėjome, kad galime įveikti Daniją ir patekti į atkrintamąsias. Analizavome visus varžovus, rengėme taktinius planus, fizinis pasirengimas taip pat buvo geras.

Ir netgi su Danija pirmą kėlinį žaidėme neblogai, buvome organizuoti gynyboje, turėjome progų pasižymėti. Po pertraukos žaidimo charakteris pasikeitė, nes reikėjo lyginti rezultatą. Deja, dėl mano klaidos praleidome dar vieną įvartį“, – toliau sielvartavo jis.

Europos čempionato grupių varžybų etapas baigsis trečiadienio vakarą ketveriomis rungtynėmis. Nuo 19 val. prasidės E grupės mačai Ispanija – Slovakija, Švedija – Lenkija, o 22 val. Portugalija žais su Prancūzija, o Vengrija – su Vokietija.

Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šiuo metu yra aiškios tik dvi aštuntfinalio poros. Italija žais su Austrija, o Velsas – su Danija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)