Nuo rungtynių pradžios dominuoti aikštėje ėmę portugalai vis mėgino rasti skylių vengrų gynyboje. Diogo Jota pora kartų pavojingai smūgiavo į aikštės šeimininkų vartus, tačiau įvarčio pelnyti nepavyko.

Antroje kėlinio pusėje po truputį atsigavę vengrai ėmė vis drąsiau žaisti varžovų baudos aikštėje.

Diogo Jota 40-ą min. vėl atsidūrė pavojingos atakos smaigalyje, tačiau Vengrijos rinktinės vartininkas Peteris Gulacsi smūgį atrėmė.

Veikiausiai geriausią progą pelnyti įvartį pirmame kėlinyje turėjo C. Ronaldo, smūgiavęs į vartus iš arti, tačiau kamuolys nuskriejo virš vartų skersinio.

Įvarčių medžioklė persikėlė į antrąjį kėlinį, kur savų sirgalių triukšmingai palaikomi vengrai dažniau ėmė regzti greitas kontratakas, taip versdami portugalus pajudėti ir gynyboje.

80-min. vengrai sėkmingai pabėgo į greitą kontrataką ir gynėjus suklaidinęs Szabolcsas Schonas pasiuntė kamuolį į portugalų vartų tinklą. Vis dėlto netrukus teisėjai paskelbė, kad prieš tai buvo pažeista nuošalės taisyklė ir įvartis neįskaitytas. Stadionas ūžė iš nepasitenkinimo.

Euro 2020: Vengrija - Portugalija. Statistika

84-ą min. Portugalijos rinktinė „išvargo“ įvartį – Raphaelio Guerreiro smūgiuotas kamuolys nuo vengro kojos įriedėjo į vartus.

Visai netrukus pasižymėti progą gavo ir C. Ronaldo. Už baudos aikštelėje pargriautą Rafą Silvą teisėjas nedvejodamas parodė į 11 m baudinio žymą.

CR7 savo šanso nepraleido ir 87-ą min. sėkmingai realizavęs baudinį išvedė Portugalijos rinktinę ė priekį 2:0. Per teisėjo pridėtą laiką portugalų kapitonas dar vienu įvarčiu padėjo tašką šioje dvikovoje.

36 metų C. Ronaldo tapo pirmuoju futbolininku istorijoje, žaidusiu penkiuose Europos čempionatuose. Taip pat CR7 tapo rezultatyviausiu žaidėju Europos čempionų istorijoje, jo sąskaitoje – jau 11 įvarčių.

Vengrija 0 – 3 Portugalija

84' [0 – 1] Raphaelis Guerreiro

87' [0 – 2] Cristiano Ronaldo (11 m baudinys)

90+2' [0 – 3] Cristiano Ronaldo


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)