„Lauki, lauki ir vis atideda dėl pandemijos“, – paklaustas, ar pasiilgo didžiųjų futbolo renginių atsidūsta A. Narbekovas ir prisipažįsta: „Po Lietuvos rinktinės demonstruoto žaidimo, norisi pamatyti aukščiausio lygio futbolą.“

Prieš 20 metų su šalies nacionaline rinktine atsisveikinęs futbolininkas didžiąją savo karjeros dalį praleido Austrijoje. „O ar būtent šios šalies rinktinę palaikysite Europos futbolo čempionate?“, – paklausėme A. Narbekovo.

Futbolininkas juokais sako, kad vis dėlto dokumentuose yra pusiau austras, nes turi šios valstybės pilietybę, tačiau širdis linksta Vokietijos rinktinės link.

„Sutapimas, kad vokiečių grupėje tokios geros komandos kaip Prancūzija ir Portugalija. Aišku, kiek teko stebėti draugiškų rungtynių, tai portugalai atrodė silpniau.

Bet negalime jų nurašyti – jie turi gerų žaidėjų ir dar tokią asmenybę kaip Cristiano Ronaldo. Jie tikrai gali pridaryti bėdų bet kam“, – kalbėjo šiuo metu treneriu dirbantis olimpinis čempionas. „Betsafe“ ekspertai sutinka, kad Portugalijos rinktinė turi 78 proc. tikimybę keliauti į kitą etapą. Tačiau F grupės favoritėmis laiko Vokietiją ir Prancūziją.

Taurę kels futbolo valstybė

Futbolo aistruoliai jau dabar kalendoriuje pasibraukė liepos 11-ąją, kuomet ir paaiškės, ar portugalams pavyks apginti čempionų titulą, ar visgi turėsime naujuosius Europos karalius.

A.Narbekovas mano, kad Senojo žemyno taurę kels viena iš didžiųjų futbolo valstybių. „Prancūzai esami pasaulio čempionai ir tai labai daug ką pasako. Paskutinės draugiškos rungtynės parodė, kad jie yra labai galingi.

Be abejo, ir Anglijos rinktinė. Čempionų lygoje jų komandos parodė, kad yra geriausios. Nepaisant to, kad jose buvo žaidėjų iš kitų rinktinių, bet tai buvo anglų komandos, kur žaidė ir jų žaidėjai. Ispanija taip pat žaidžia labai gražų futbolą.“

„Betsafe“ ekspertai taip pat mano, kad pirmenybių čempione taps Prancūzija arba Anglija ir abejoms atitinkamai prognozuoja po 15 proc. tikimybę nugalėti.

„Juodasis arkliukas“ – Rusijos rinktinė

Paklausus, kas galėtų nustebinti šiame Europos futbolo čempionate, A. Narbekovas išskyrė Rusijos rinktinę, kuri grupės rungtynes žais prie savų sirgalių Sankt Peterburge.

„Praėjusiame pasaulio futbolo čempionate nieko iš jų nesitikėjome, o nuėjo tikrai toli. Kroatai taip pat galėtų nustebinti. Yra tokių komandų, kurias iškristalizuoja tokie turnyrai, kurios pataikė su pasiruošimu – į auksinį vidurį“, – sako šalies futbolo legenda.

Futbolininkui didelę įspūdį palieka ir mūsų kaimynai lenkai su Robertu Lewandowski priešaky. Vokietijoje rungtyniaujantis puolėjas prieš mėnesį pakartojo visų laikų Gerdo Mullerio rekordą – 40 įmuštų įvarčių per „Bundesliga“ sezoną.

„Jis yra labai unikalus žaidėjas, nes muša įvarčius nesvarbu kokios tai būtų rungtynės. Tokių futbolininkų kaip jis neįmanoma uždengti visas 90 minučių. Tereikia akimirkos paleisti iš akiračio ir jis muš įvartį.

O ir pati Lenkijos rinktinė yra su charakteriu, todėl, manau, kad jie keliaus į kitą etapą.“ Tuo metu „Betsafe“ ekspertai prognozuoja, kad Anglijos rinktinės vedlys Harry Kane‘as laimės prestižinį „Auksinio batelio“ apdovanojimą – 15 proc. tikimybė.

O kada visgi pamatysime Lietuvos futbolo rinktinę Europos futbolo čempionate? Buvęs futbolininkas tik nusijuokia: „Kada federacija pradės žiūrėti į vaikų futbolą. Bet kol kas dabar visiems nusispjauti. Akys džiaugiasi, kai matai taip žaidžiantį kitų valstybių jaunimą. O tai, ką darome mes – kažkoks nesusipratimas.“

Europos futbolo čempionato fiesta prasidės birželio 11 dieną septyniose Europos valstybėse: Rusijoje, Anglijoje, Škotijoje, Danijoje, Olandijoje, Rumunijoje ir Vokietijoje. Finalas įvyks liepos 11-ąją legendiniame Londono stadione „Wembley“.

Edgaras Jankauskas, Arminas Narbekovas ir Deividas Šemberas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)