Nuo pat rungtynių pradžios škotai tarsi uraganas vieną po kitos ėmė regzti atakas prie varžovų vartų, tačiau čekai sugebėjo atsikirsti priešpastatydami kietą fizinę kovą.

Įžanginį aikštės šeimininkų šturmą atlaikiusi Čekijos rinktinė pati ėmė dažniau lankytis varžovų aikštės pusėje, o vieną pavojingiausių smūgių atliko puolėjas Patrikas Schickas, kurio smūgiuotą kamuolį atrėmė pasiaukojamai žaidęs Škotijos nacionalinės ekipos vartininkas Davidas Marshallas.

Gerą progą pelnyti įvartį 32-ą min. turėjo Andrew Robertsonas, tačiau Škotijos rinktinės kapitono smūgį virš vartų skersinio laiku nukreipė vartininkas Tomašas Vaclikas.

Pirmo kėlinio pabaigoje škotų vartus užgulę čekai pasiekė savo. 42-ą min. pirmą įvartį galva pelnė P. Schickas, išvedęs čekus į priekį 1:0.

Po pertraukos škotai buvo kupini ryžto lyginti rezultatą – Jackas Hendry pataikė į čekų vartų skersinį, o po kelių akimirkų nuo įvarčio Čekijos rinktinės vartus apsaugojo ranka kamuolį į šoną nukreipęs T. Vaclikas.

Čekija į tai atsakė fantastišku įvarčiu, kurį nuo aikštės vidurio įmušė P. Schickas. Čekų puolėjas pasinaudojo tuo, kad varžovų vartininkas D. Marshallas buvo per toli išėjęs iš baudos aikštelės ir nesuspėjo grįžti į savo ginamus vartus. 52-ą min. Čekija jau buvo priekyje 2:0.


Dar vieną auksinę aikštės šeimininkų progą niekais pavertė čekų vartininkas – puikią reakciją pademonstravęs T. Vaclikas, koja išmušęs į vartus siųstą kamuolį.

Čekai dvikovos pabaigoje dar galėjo padidinti savo įvarčių kraitį, bet šįkart jau patikimai žaidė škotų vartininkas.

Patrikas Shickas prieš Škotiją

Rungtynių apžvalgą ir įvarčius galite pamatyti čia.

Škotija 0 – 2 Čekija

42' [0 – 1] Patrikas Schickas

52' [0 – 2] Patrikas Schickas

Škotija į Europos čempionatą grįžo po 23 metų pertraukos. Praėjusiais metais škotai UEFA Tautų lygoje dukart įveikė Čekijos rinktinę.

Kitose D grupės rungtynėse čekų laukia Kroatija, o Škotija stos į dvikovą su Anglija.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)