Gigantų mūšyje iniciatyva priklausė tai Didier Deschampso, tai Joachimo Lowo auklėtiniams. Vis dėlto labiau nukentėjo aikštės šeimininkai, kurie dar 20-ą rungtynių minutę įmušė įvartį į savus vartus.

Tikru nelaimėliu šiame epizode tapo koją nesėkmingai kyštelėjęs ir kamuolį į savus vartus nukreipęs vokiečių gynėjas Matsas Hummelsas.

Vokietijos rinktinei pritrūko tikslumo mėginant išlyginti rezultatą, o prancūzai dukart pasiuntė kamuolį į Manuelio Neuerio ginamų vartų tinklą, tačiau teisėjai dėl nuošalės taisyklės pažeidimo įvarčių neįskaitė.

Rungtynių žaidėju paskelbtas Paulis Pogba. Die Mannschaft pirmą kartą Europos čempionatų istorijoje pralaimėjo pirmąsias rungtynes. Savo ruožtu Prancūzija nepralaimi vokiečiams jau šeštose rungtynėse iš eilės.

Prancūzija 1 – 0 Vokietija

20' [1 – 0] Matsas Hummelsas (į savus vartus)

Euro 2020: Prancūzija - Vokietija. Statistika

Ištraukus burtus „mirtininkų“ pravardę gavusioje F grupėje vienos rungtynės jau buvo sužaistos kiek anksčiau. Antradienį Budapešte vietos Vengrijos rinktinė 0:3 nusileido čempionės titulą ginančiai Portugalijai.


Praėjusiame Europos čempionate 2016-aisiais Prancūzija nužygiavo iki finalo, kuriame pralaimėjo Portugalijai, o Vokietijos rinktinė būtent prancūzams nusileido pusfinalyje.

Į atkrintamąsias Euro 2020 varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio EURO 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)