Pastarąjį kartą anglai su škotais tokio rango turnyre susitiko prieš 25-erius metus, 1996-aisiais, kai aikštėje dar grūmėsi ir dabartinis Trijų liūtų strategas Garethas Southgate'as.

Anglams, pirmame ture 1:0 nugalėjusiems kroatus, antra pergalė iš eilės praktiškai būtų garantavę kelialapį į atkrintamąsias, o škotams, 0:2 suklupusiems prieš čekus, trūks plyš reikėjo bent taško.

Būtent tašką škotai ir turi po šios kovos: kovingas mačas baigėsi be įvarčių 0:0.

Šiuo metu grupėje pirmauja po 4 taškus turinčios Anglijos ir Čekijos rinktinės. Škotai ir kroatai savo sąskaitoje turi po tašką.

Rungtynių eiga:

Anglijos rinktinės starto sudėtis: Pickfordas, Jamesas, Stonesas, Mingsas, Shaw, Phillipsas, Rice'as, Mountas, Fodenas, Kane'as, Sterlingas.

Škotijos rinktinės starto sudėtis: Marshallas, Hanley, McTominay'us, Tierney, O'Donnellas, McGregoras, Gilmouras, McGinnas, Robertsonas, Adamsas, Dykesas.

Susitikimą lyjant kiek aktyviau pradėjo škotai, tačiau 11 minutę pirmąjį kampinį kėlė šeimininkai anglai, o jo metu gynėjas Johnas Stonesas per plauką neatidarė įvarčių sąskaitos – būdamas laisvas sudrebino virpstą.

Netrukus pavojingai į vartus po Raheemo Sterlingo perdavimo smūgiavo ir Masonas Mountas, bet irgi kiek netiksliai.

Įpusėjus kėliniui žaidimas kiek aprimo, bet nei kovos aikštės viduryje, nei mikrodvikovų netrūko.

30 min. puikią progą turėjo Stephenas O'Donnelas, tačiau kamuolys anglų vartų tinkle nesuspurdėjo, nes visą savo meistriškumą pademonstravo Jordanas Pickfordas.

Kėliniui artėjant prie pabaigos abi rinktinės tapo atsargesnės ir stengėsi išvengti klaidų prieš pat pertrauką.

Per pirmas 45 minutes įvarčių pasiekta taip ir nebuvo – 0:0.

Po pertraukos Škotija ne tik nenusileido anglams, tačiau pagal progas buvo net arčiau įvarčio.

Klampios rungtynės baigėsi be įvarčių.


Paskutiniame D grupės ture susikaus Kroatija su Škotija ir Čekija su Anglija.

Europos futbolo čempionate dėl vietos kitame etape, aštuntfinalyje, jau ramios trys rinktinės – po dvi pergales iškovojusios Italija, Belgija ir Nyderlandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)