Belgijos nacionalinė ekipa ketvirtadienio vakarą 2:1 (0:1) įveikė Danijos futbolininkus ir su 6 taškais iš tiek pat galimų užsitikrino vietą Euro 2020 aštuntfinalyje.

Danijos atstovai į priekį žaibiškai išsiveržė jau 2 min., kai po belgų klaidos kamuolį į Thibaut Courtois ginamus vartus pasiuntė Yussufas Poulsenas.

Itin aktyviai visoje aikštėje belgus presingavę šeimininkai aikštėje dominavo visą pirmą kėlinį ir sukūrė dar ne vieną pavojingą progą, tačiau belgams didžiulių pastangų dėka pavyko apsiginti.

Pačios Belgijos rinktinės žaidimas pirmoje mačo pusėje buvo itin blankus, komanda atrodė pasimetusi po greitai praleisto įvarčio, puolime trūko kūrybingumo.

Pirmajame kėlinyje danai į vartus smūgiavo 9 kartus (3 pataikė į vartų plotą), belgai atliko vos vieną smūgį.

Pažymėtina, kad 10 min. žaidimas trumpam buvo sustabdytas – abi komandos kartu su visu stadionu plojimais išreiškė palaikymą ligoninėje po širdies smūgio ir operacijos esančiam danų futbolininkui Christianui Eriksenui.

Iš karto po pertraukos Belgijos rinktinės treneris Roberto Martinezas atliko keitimą, kuris tapo lemiamu faktoriumi: į aikštę pirmą kartą šiame čempionate žengė vienas iš komandos lyderių K. De Bruyne, pakeitęs Driesą Mertensą.
Kevinas De Bruyne rungtynėse su Danija

29-erių „Manchester City“ saugas pirmąsias turnyro rungtynes buvo praleidęs dėl veido sužeidimų, dar gegužės pabaigoje patirtų per UEFA Čempionų lygos finalo rungtynes.

54 min. šis keitimas davė vaisių. Po Romelu Lukaku inicijuotos greitos atakos K. De Bruyne atliko tikslų perdavimą prieš vartus išbėgusiam Thorganui Hazardui, kuris išlygino rezultatą – 1:1.

71 min. po nuostabios belgų kombinacijos jau pats K. De Bruyne tapo įvarčio autoriumi, galingu smūgiu išvedusiu svečius į priekį – 2:1.

Baigiantis mačui danai dar ne kartą patikrino gerokai braškėjusius belgų gynybos įtvirtinimus, tačiau rezultatas taip ir liko nepakitęs. Šeimininkai patyrė antrą pralaimėjimą ir šiaudo turės griebtis paskutiniame ture.

Rungtynių apžvalgą ir įvarčius galite pamatyti čia.

Rezultatas

Danija 1 – 2 Belgija

2' Yussufas Poulsenas [1-0]
55' Thorganas Hazardas [1-1]
70' Kevinas De Bruyne [1-2]

Danijos ir Belgijos rungtynių statistika

Primename, kad kitos B grupės rungtynės tarp Rusijos ir Suomijos jau buvo sužaistos trečiadienį – rusai Sankt Peterburge 1:0 įveikė Suomiją.


Paskutinio B grupės turo rungtynės bus žaidžiamos pirmadienį. Suomija Sankt Peterburge susitiks su Belgija, o danai Kopenhagoje priims rusus.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)