Nugalėtojams, kurie net ir svetimoje aikštėje atrodė solidžiau už savo varžovus, po įvartį įmušė Stefanas Laineris (18 min.), Michaelis Gregoritschius (78 min.) ir Marko Arnautovičius (89 min.).

Makedonams 28 min. rezultatą buvo pavykę išlyginti, kai pasižymėjo veteranas Goranas Pandevas.

Austrija čempionate dalyvauja trečiąjį sykį, o Šiaurės Makedonijos futbolininkai debiutuoja tokio rango turnyre.

Rungtynių eiga:

Austrijos rinktinės starto sudėtis: Bachmannas, Laineris, Dragovičius, Hintereggeris, Ulmeris, Baumgartneris, Laimeris, Schlageris, Alaba, Sabitzeris ir Kalajdžičius.

Šiaurės Makedonijos rinktinės starto sudėtis: Dimitrievski, Nikolovas, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski, Bardhi, Ademi, Elmas, Pandevas ir Trajkovski.

Mačo favoritais laikyti austrai ilgai nedelsė ir jau 18 minutę išsiveržė į priekį: po aštraus Marcelio Sabitzerio perdavimo itin techniškai vienu lietimu pasižymėjo Stefanas Laineris – 1:0.


Vos po kelių minučių Saša Kalajdžius galėjo padvigubinti saviškių persvarą, tačiau jo smūgį atrėmė makedonų vartininkas.

Visgi 28 min. austrai patys prisižaidė prie savo vartų ir patyręs vilkas Goranas Pandevas jiems klaidos neatleido – 1:1.


Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi – 1:1.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pernelyg nesikeitė: austrai bandė diktuoti savo sąlygas, o makedonai laukė šansų kontratakuoti.

Kėlinio viduryje abi komandos apsikeitė grėsmingais išpuoliais, bet abu juos nutraukė patikimai sužaidę ekipų vartininkai.

Vis dėlto Austrijos atstovų spaudimas davė vaisių: 78 min. sulaukęs puikaus Davido Alabos perdavimo kamuolį į tinklą pasiuntė Michaelis Gregoritschius – 2:1.

Galutinai intrigą rungtynėse išsklaidė po keitimo aikštėje pasirodęs Marko Arnautovičius, kuris buvo tikslus 89 min. – 3:1.


Austrija džiaugėsi pirma pergale turnyre – 3:1.

* * *

Įdomu, kad austrai su makedonais tarpusavyje kovėsi ir atrankoje į šias pirmenybes. Abu sykius pajėgesni buvo Alpių valstybė – 4:1 ir 2:1.

Austrija prieš Šiaurės Makedoniją


Šioje grupėje taip pat rungtyniauja Nyderlandai ir Ukraina. Šios komandos tarpusavyje žais 22 val.

Į Euro 2020 atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)