Ispanijos rinktinė atliko kol kas rekordinį šiame Europos čempionate perdavimų skaičių, tačiau nė vienas iš jų netapo rezultatyviu, o kamuolys apskritai nė sykio neatsidūrė vartuose.

Ispanai aikštėje bandė dominuoti ir varžovus spaudė nuo pat pirmųjų minučių, tačiau pasiųsti kamuolio į vartus nesisekė – kartais pritrūkdavo tikslumo, o keletą sykių švedų vartus apsaugojo vartininkas Robinas Olsenas.

Vieną itin pavojingą išpuolį pirmoje mačo pusėje surengė ir Švedijos rinktinė – ispanus išgelbėjo saugas Marcosas Llorente, po įspūdingą indivdualią techniką pademonstravusio Alexanderio Isako spyrio, koja atmušęs kamuolį nuo pat vartų linijos.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė. Nors Ispanijos rinktinės treneris Luisas Enrique atliko keletą keitimų, galutinėje atakų fazėje šeimininkams toliau stigo tikslumo, o už keletą epizodų švedai vėl turėtų nusiimti kepures prieš vartininką R. Olseną.

Per antrą kėlinį vieną pavojingą išpuolį surengė ir švedai, tačiau pasinaudoti puikiu A. Isako perdavimu komandos draugui nepavyko.

Ispanijos rinktinė kamuolį šiose rungtynėse kontroliavo 75 proc. laiko ir atliko net 953 perdavimus, iš kurių tikslūs buvo 849 (palyginimui, iš 180 švedų perdavimų tikslūs buvo 107). Visgi nė tai, nė 17 smūgių į vartus (5 į vartų plotą) pasiekti tikslo Ispanijos rinktinei nepadėjo – 0:0.

E grupėje taip pat žaidžia Lenkijos ir Slovakijos rinktinės. Sankt Peterburge kiek anksčiau vykusį jų tarpusavio susitikimą gana netikėtai 2:1 laimėjo slovakai. Jie bent jau laikinai tapo šios grupės lyderiais.


Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio EURO 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)