Su 9 taškais grupės turnyrą laimėjo Belgijos ekipa, iškovojusi pergales visose trijose rungtynėse.

Tiesiog subombardavę rusų vartus Danijos futbolininkai paskutinę B grupės turnyro dieną su 3 taškais ir geru įvarčių santykiu pakilo į antrąją poziciją, taip pat garantuojančią tiesioginę vietą aštuntfinalyje, kuriame jie žais su Velso ekipa.

Suomijos rinktinė, kuri paskutines rungtynes Sankt Peterburge 0:2 pralaimėjo belgams, grupėje liko trečia, tačiau žengti į aštuntfinalį turi tik teorinius šansus, nes 3 taškų konkuruojant su kitų grupių trečiose pozicijose likusiomis komandomis greičiausiai bus negana. Be to, suomiai turi ir neigiamą įvarčių santykį (1:3).

Tokia suomių situacija vietą aštuntfinalyje garantavo A grupėje trečią vietą užėmusiems šveicarams, kurie turi 4 taškus. Suomių padėtis džiugina Ukrainą, kuri taip pat turi 3 taškus, tačiau kiek geresnį įvarčių santykį (4:5).

Rusai taip pat surinko 3 taškus, tačiau jų įvarčių santykis yra pats blogiausias – net 2:7. Dėl šios priežasties komanda grupėje liko paskutinė ir automatiškai yra eliminuojama iš turnyro.

Be jau minėtosios Danijos ir Velso poros, šiuo metu yra aiški dar viena aštuntfinalio akistata: Italija žais su Austrija.



Apskritai įvykiai paskutiniame B grupės ture klostėsi itin dramatiškai. Danijos rinktinė, kurios čempionato pradžia buvo paženklinta Christiano Erikseno širdies smūgiu, turnyrą pradėjo dviem pralaimėjimais (0:1 – suomiams, 1:2 – belgams) ir buvo įsprausta į kampą – savame Kopenhagos stadione jie privalėjo įveikti rusus, o šiuos lemiamose rungtynėse tenkino ir lygiosios.

Į priekį šeimininkai išsiveržė 38 min., kai kamuolį tolimu technišku smūgiu į vartus pasiuntė 20-metis šeimininkų saugas Mikkelis Damsgaardas (1:0).


59 min. šeimininkų pranašumas buvo padvigubintas po itin šiurkščios rusų saugo Romano Zobnino klaidos – kamuolį į vartus pasiuntė Youssufas Poulsenas, kuris netrukus buvo pakeistas (2:0).

70 min. rusams trumpam sugrįžo viltis, nes Artiomas Dziuba realizavo 11 m baudinį (2:1), bet netrukus svečių vartai buvo galutinai suvarpyti.

80 min. tolimu smūgiu pasižymėjo Andreasas Christensenas (3:1), o 82 min. tašką rungtynėse dar vienu technišku spyriu padėjo Christianas Maehle (4:1).

Rungtynių apžvalgą ir danų įvarčių lietų galite pasižiūrėti čia.

Rusijos ir Danijos rungtynių statistika

Rusijos rinktinė į Europos čempionato atkrintamąsias nepateko jau trečiame turnyre paeiliui. Savo ruožtu danai atkrintamosiose žais pirmą kartą nuo 2004-ųjų.

Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (790)