Mačo pradžioje į kaimyninį Azerbaidžaną atvykusius turkų gerbėjus nuliūdinti galėjo Aaronas Ramsey, bet Turino „Juventus“ (Italija) klubo saugas akistatoje vienas prieš vieną neįveikė vartininko Ugurcano Čakiro.

Turkai atsakė grėsmingu atakų lyderio Burako Yilmazo smūgiu.

Iniciatyvą pamažu perėmę Velso futbolininkai dažniau lankėsi varžovų baudos aikštelėje, dar vieną progą turėjo komandos lyderis Garethas Bale'as.

Kuomet žaidimas artėjant pertraukai jau atrodė nurimęs, 42-ą min. po idealaus G. Bale'o perdavimo A. Ramsey išvengė nuošalės spąstų ir antrą kartą U. Čakirui nebepaliko jokių šansų – 0:1.


Antrame kėlinyje turkai skubėjo lyginti rezultato, sužaidus 10 min. tai padaryti galėjo B. Yilmazas, kuriam vėl pritrūko tikslumo.

60-ą min. teisėjas iš Portugalijos Arturas Soaresas Diasas skyrė 11 m baudinį į Turkijos vartus už Mehmeto Celiko pražangą prieš G. Bale'ą.

Bet pats auksinę progą realizuoti nusprendęs Velso lyderis šovė aukštai virš vartų.


Rungtynių pabaigoje arčiausiai tikslo buvo po keitimo pasirodęs ir galva smūgiavęs turkų gynėjas Merihas Demiralis, bet jo bandymą neutralizavo vartininkas Danny Wardas, o į kontrataką nurūkę valai patys vos nepadvigubino skirtumo.

Jau prasidėjus kompensuotam laikui Velso baudos aikštelėje kilo rimtas susistumdymas, po kurio geltonomis kortelėmis apdalinti keturi futbolininkai: B. Yilmazas, Hakanas Čalhanoglu, Benas Daviesas ir Chrisas Mephamas.

Vis dėlto tai dar nebuvo pabaiga – mačą uždarė po antrojo G. Bale'o rezultatyvaus perdavimo pasižymėjęs gynėjas Connoras Robertsas.

A grupėje valai užsitikrino mažiausiai trečią vietą ir turi puikias galimybes antrą kartą iš eilės varžytis Europos čempionato atkrintamosiose varžybose.

Primename, kad 2016 metais debiutuodamas pirmenybėse Velsas iš karto sensacingai nužygiavo iki pusfinalio.

Įdomiausius rungtynių epizodus galite pamatyti čia.

Rezultatas

Turkija 0 – 2 Velsas
42' [0 – 1] Aaronas Ramsey
90+5' [0 – 2] Connoras Robertsas
(61' Garethas Bale'as nerealizavo 11 m)

Pirmenybių starte turkus 3:0 sutriuškino Italija, o valai atsilaikė dvikovoje su Šveicarija – 1:1.

Pastariesiems tai bus antras iš eilės mačas Baku, Turkija čempionatą pradėjo Romoje.



FIFA reitinge Velsas užima 17-ą, Turkijos rinktinė – 29-ą vietą.

Iki šiol komandos tarpusavyje buvo susitikusios 6 kartus: tris pergales iškovojo valai, dvi – turkai, dar vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Paskutinėse trečiadienio rungtynėse dėl A grupės lyderių pozicijos Romoje nuo 22 val. Lietuvos laiku konkuruos Italija ir Šveicarija.



Paskutiniame grupių varžybų ture birželio 20 d. Velsas susikaus su Italija, o Turkija – su Šveicarija.



Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)