„Šiandien dirbome mechanikais“, – sakė finišą pasiekęs Antanas Juknevičius.

Jis pasakojo, kad paskutinėje greičio ruožo dalyje neabejotinai važiavo tarp 10-ies greičiausių ralio visureigių įskaitos dalyvių. Tačiau likus visiškai netoli iki starto, teko stoti ir remontuoti bolidą. Buvo išskleistos hidraulinės kojos, o viena atgal nebesusiskleidė.

Remontui, kalbėjo lenktynininkai, buvo sugaišta gerų 30-40 minučių, mat su išsiskleidusia koja važiuoti toliau paprasčiausiai buvo neįmanoma. Po konsultacijų su mechanikais gedimas taip ir nebuvo sutvarkytas. Ekipažas jį išsprendė sąlyginai paprasčiausiu būdu – nusiėmė hidraulinę koją apskritai ir grįžo ją prisitvirtinę prie gale esančių ratų.

„Vaidotas Žala mus pavijo tik po kokių 10-15 minučių, kur mes stovėjome. Dar parodėme, kaip reikia važiuoti, nes matėme, ką ir kaip visi daro toje vietoje. Gaila, nes geru tempu važiavome, stiprus greičio ruožas buvo ir prieš pat finišą“, – apmaudžiai kalbėjo komandos lyderis.

Ekipažas dieną pabaigė 23-oje vietoje. Bendroje įskaitoje ekipažas pakilo iki preliminariai 31-osios vietos. Tačiau ši pozicija dar gali kisti, kai finišą pasieks kiti ralio ekipažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)