„Yamaha“ vairavęs A. Shortas pirmadienio etape važiavo aštuntoje pozicijoje, skelbia motorsport.com. 267-ajame kilometre sportininkas sustojo pasipildyti degalų, tačiau dar po septynių kilometrų jo motociklo variklis užgeso.

Amerikietis bandė ieškoti variklio arba degalų siurblio gedimo, tačiau motociklas vis tiek neužsivedė, todėl A. Shortui teko nuleisti rankas ir išsikviesti pagalbos sraigtasparnį. Motociklas buvo nugabentas į „Yamaha“ stovyklą 19 val. vietos laiku. Mechanikai greitai pastebėjo, kad degalų bake yra du litrai vandens.

„Yamaha“ pateikė skundą Tarptautinei motociklininkų federacijai (TMF), reikalaudama atšaukti etapą ties 267-uoju kilometru, kur stovėjo cisterna su užterštais degalais. Patvirtinus, kad degaluose iš tikrųjų buvo vandens, Dakaro ralį organizuojanti įmonė „Amaury Sport Organisation“ paragino visus dalyvius patikrinti variklius ir degalų bakus.

Kiti motociklus ir UTV vairuojantys sportininkai, įskaitant KTM pilotą Toby Price’ą, taip pat degaluose rado vandens. Visgi antradienį, vidurnaktį (vietos laiku), už motociklų kategoriją atsakingi asmenys nusprendė neanuliuoti rezultatų ir patvirtino, jog iš Dakaro pasitraukė A. Shortas.

Dakaro ralio varžybų direktorius Davidas Castera sakė: „Vakar turėjome problemėlę dėl degalų tiekimo. Regis, papildymo cisternoje buvo vandens. Cisterna yra labai didelės talpos – 30 tūkst. litrų. Nesuprantu, kaip tai galėjo atsitikti. Juk turime itin gerai apibrėžtą procedūrą.“

„Padėtį truputį komplikavo Andrew Shorto iškritimas. Jis nežinojo, kas nutiko jo motociklui. Pašalinus vandenį, motociklas būtų užsivedęs ir jis būtų tęsęs lenktynes.

Variklis nesugedo, tik užgeso. Kiti sportininkai savo transporto priemonių degalų bakuose taip pat aptiko vandens, bet jo buvo labai nedaug, todėl technikos darbui jis nepakenkė. Svarstome galimybę pakeisti degalų tiekimo sistemos procedūras, kad toks incidentas daugiau nepasikartotų“, – pridūrė jis.

Nepaisant pažadų, antradienio etape kai kurie UTV pilotai pranešė vėl susidūrę su panašiomis problemomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)