Tuo įsitikino ne vienas, stebėjęs kraupią sunkvežimių ir kelių Dakaro ralio gerbėjų akistatą dykumoje, 5-ajame greičio ruože. Netoli trasos, kuria važiavo sunkvežimiai, stovėję smalsuoliai nufilmavo visą incidentą.

Vaizdo įraše matyti per smėlynus atlinguojantys „Kamaz“, Rusijai atstovaujančių lenktynininkų komandos, vairuojami sunkvežimiai. Žiūrovai juos pasitinka susižavėjimo šūksniais, bet netrukus, stebint kur važiuoja sunkiasvoriai, jie perauga į siaubo klyksmus.

„Kamaz“ lenktynininkai nė nepristabdydami važiuoja tiesiai tiesiai į penkių Dakaro smalsuolių būrelį. Vyrai iš pradžių stovi ir fotografuoja, bet netrukus supratę, kad „Kamaz“ lekia tiesiai į juos, puola bėgti į šalį.

Deja, vienas iš žiūrovų nespėja – klupteli ir griūna. Pro šalį važiuojantys „Kamaz“ komandos nariai, panašu, gulintį žmogų užkabina ir šis lieka gulėti ant žemės.

Lenktynininkams, panašu, daug emocijų dėl smalsuolio, likusio gulėti ant žemės, nekyla. 518 numeriu pažymėtas sunkvežimis, kuriuo važiuoja Andrejaus Karginovo, Andrejaus Mokejevo ir Igorio Leonovo ekipažas, absoliučioje įskaitoje sunkvežimių klasėje užimantis 3-iąją vietą, nuvažiuoja nė nestabtelėjes tolyn.

Pašalino iš ralio

Toks nesportiškas elgesys užtraukė Dakaro ralio organizatorių rūstybę. Paryčiais (Lietuvos laiku) buvo išplatintas oficialus pranešimas, kuriuo nurodyta, kad 518 numeriu pažymėtas ekipažas šalinamas iš ralio dėl to, kad nesustojo padėti žmogui, kurį partrenkė ir sužalojo.

Paskelbta, kad nukentėjo 60-metis iš Pietų Afrikos, kuris lenktynes stebėjo nesaugioje zonoje, už žiūrovams skirtos zonos ribų. Vyrui po to, kai jį užkabino „Kamaz“ ekipažas, lūžo šlaunikaulis. Medikai vyrą nuskraidino į ligoninę Arekipoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (809)