A. Paliukėnas, „Heston MRO team Pitlane“ šturmanas, pasakojo, kad oficialaus sprendimo iš Dakaro ralio komisarų jie dar nesulaukė, tačiau šie pažadėjo, kad bauda neturėtų būti skirta.

„Iš esmės buvo taip, kad neutralizacijos zonoje prie mūsų privažiavo medijos automobilis, o to daryti nebuvo galima. Čia buvo mūsų komandos klaida“, – aiškino šturmanas.

Minėta situacija susiklostė neutralizacijos zonoje, kurioje žurnalistams, fotografams prieiti galima prie ekipažo, tačiau privažiuoti automobiliu – nebe.

„Padarėme klaidą ir po to turėjome reikalų“, – kalbėjo A. Paliukėnas.

Gauta 6 valandų bauda tragiškai suprastino perspektyviausiais Dakaro naujokais vadinamo ekipažo rezultatą. Pasiekę finišą 33-ioje vietoje, o absoliučioje įskaitoje pakilę į 27-ąją, gavę tokią baudą tuojau būtų smukę į Dakaro ralio rikiuotės galą.

Dakaro ralio organizatoriai iš tiesų nusprendė neskriausti lietuvių ir baudą panaikino dar trečiadienio vakarą. Tad penktąją Dakaro ralio dieną į varžybas ekipažas galės startuoti toje pozicijoje, kurioje lenktynes ir baigė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)