Ralį stebėjęs italas buvo trasoje už smėlio kopos, kuomet jį parbloškė sunkvežimio ekipažas.

Sužeistas žmogus bandė atsistoti, tačiau netrukus suklupo. Jis skubiai buvo skraidinamas į ligoninę, tačiau jo gyvybė užgeso sraigtasparnyje, skelbiama ralį organizuojančios kompanijos pranešime (AMO).

Nors įvykio detalės išsamiau neatskleistos, avarijos vaizdo įraše matyti, kaip susidūrimo su netikėtai trasoje atsidūrusiu žiūrovu neišvengė čeko Alešo Loprais vairuojamas sunkvežimis.

Čekų ekipažas po 9-ių etapų bendroje įskaitoje užėmė 1-ą vietą, antradienį finišavo ketvirtoje vietoje prieš Vaidoto Paškevičiaus ekipažą.

„Automobilių sportas gali būti pavojingas. Stovėti už kopos yra pavojinga. Lenktynininkas, atvažiuodamas į kopą, nemato, kas yra už jos.

Žiūrovas, būdamas už kopos, irgi nemato, iš kur atvažiuoja automobilis. Pagal nepatikrintus duomenis, žiūrovas iš Italijos neišgyveno...

Jei lenktynininkai patiria avariją iškart už kopos, šturmanas ant kopos viršūnės pavojingoje trajektorijoje deda šalmą (arba stovi pats) informuodamas, kur važiuoti negalima“, – po pasidalintu nelaimės vaizdo įrašu rašė Benediktas Vanagas.

„Man labai gaila, tai mane lydės visą gyvenimą“, – po tragiško incidento teigė sunkvežimio pilotas A. Loprais, nusprendęs nebetęsti lenktynių likusiuose etapuose.

Ši nelaimė – penktoji mirtis Dakaro ralyje, kuomet jis persikėlė į Saudo Arabiją 2020-aisiais. Pirmame Dakare Saudo Arabijoje žuvo lenktynininkas Paulo Goncalvesas ir Edwinas Straveras, 2021-aisiais – Pierre'as Cherpinas, pernai paskutinę varžybų dieną žuvo motociklo mechanikas Quentinas Lavallee.

Iš viso nuo 1979-ųjų Dakaro ralio pradžios žuvo 79 su varžybomis susiję asmenys (lenktynininkai, žiūrovai).

Čekų ekipažas Alešas Loprais, Petr Pokora, Jaroslav Valtr
Čekų ekipažas Alešas Loprais, Petr Pokora, Jaroslav Valtr
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją