Ekipažas galėjo sėkmingai tęsti lenktynes, tačiau netrukus užstrigo klampiame kopų smėlyje.

„Viskas kas nugalėjo nutikti blogiausia – nutiko. Kai taip klostosi aplinkybės, pradeda kilti labai daug filosofinių minčių, bet tai yra neįkainojama patirtis. Nors šanso pakovoti dėl aukštesnių pozicijų nebeturime, užsibrėžėme tikslą kovoti iki galo ir surinkti kaip galima daugiau informacijos apie šias lenktynes ateities startams“, - kalbėjo B. Vanagas, grįžęs į serviso zoną (bivuaką), po trečios Dakaro lenktynių dienos.

Trečias Dakaro greičio ruožas „General Financing–Autopaslauga“ komandai atnešė naujų dar nepatirtų išbandymų. Varžybų diena, dėl užsitęsusių darbų serviso zonoje, prasidėjo pusvalandžio vėlavimu į startą, nes teko keisti aušinimo skysčio siurblį. Ekipažas startavo organizatorių suteiktu prioritetiniu 31-u numeriu, tačiau nespėjus įsivažiuoti pasirodė pirmi techniniai nesklandumai. Vos po pusantro kilometro „Oscar“ automobilio elektros mazguose dingo srovė.

Pasak B. Vanago, gedimo priežasties identifikavimas užtruko. Paaiškėjo, kad kaltas buvo jungiklis, skirtas išjungti srovę kritiniu atveju. Nors prieš Dakarą lietuvių komanda sumontavo visiškai naują elektros instaliacija, tačiau sekmadienį pravažiavus apie 200 kilometrų be priekinio stiklo, nuo į saloną patekusių dulkių sugedo keletas jungiklių.

Pašalinę gedimą, B. Vanagas su S. Jurgelėnu toliau tęsė lenktynes, bet tuo nesėkmės nesibaigė. Pavažiavęs dar apie 70 kilometrų, ekipažas važiuodamas per kopą pašoko ir nesėkmingai leidosi ant automobilio „nosies“. Toje pačioje vietoje gamyklinės „MINI“ komandos lenktynininkui lenkui Krzysztofui Holowczycui pasisekė dar mažiau. Jis dėl nugaros traumos buvo nuskraidintas į Limos ligoninę apžiūrai.

Atlikus šį manevrą kopose, lietuvių ekipažas pakliuvo į spąstus – piltuvo formos daubą kopose su aukštais šlaitais ir kupiną klampaus smėlio. Nors atrodė, kad išsivaduoti neįmanoma, nepaisant užtrukto laiko ir šimtų kilogramų nukasto smėlio, „Oscar“'as išvažiavo iš smėlio gniaužtų ir sugebėjo finišuoti 121-oje vietoje automobilių įskaitoje.

Trečiame Dakaro ralio greičio ruože automobilių įskaitoje iš lenktynių pasitraukė šeši ekipažai. Bendroje įskaitoje po trijų greičio ruožų lietuvių ekipažas žengia 125 vietoje iš 129 važiuojančių sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)