„Turint galvoje, kokią turėjome starto poziciją po vakar, tai finišas yra tikrai labai geras, – dalinosi B. Vanagas. – Kalbant apie mūsų situaciją absoliučioje įskaitoje, reikalų irgi labai nepagadinom. Organizatoriai buvo labai prigąsdinę, jog bus 100 kilometrų labai sudėtingų kopų, bet mums pavyko susitvarkyti be didesnių nuostolių. Sustojome, nusileidome ratų slėgį, pravažiavome viską be užklimpimų.“

Tiesa, vieną ratą teko paaukoti, mat jį ekipažas numontavo, tad prireikė stoti ir keistis. Visgi, sakė B. Vanagas, ekipažas toliau dirba, kad esama pozicija absoliučios įskaitos lentelėje būtų įtvirtinta.

Palikę minkštąją reljefo dalį, „General Financing team Pitlane“ ekipažas neišvengė jau kone kasdiene tradicija tampančio, kaip B. Vanagas pats įvardino, „kriminalinio“ šuolio, kuris primena ekipažui apie tykančius pavojus, bet kartas po karto baigiasi geruoju. Tiesa, šiandienos patirtis baigėsi išvis be jokių nuostolių ir į istoriją įeis matyt tik gerų nuotraukų pavidalu.

Problemų buvo ir varžantis dėl pozicijų. Siaurame tarpeklyje, važiuojant paskui prancūzą R. Chabot, ekipažas signalizavo ir prašėsi būti praleistas, tačiau varžovams užklimpus ir sustojus, toks pats likimas ištiko ir lietuvius. 319 numeriu pažymėtas, taip pat „Toyota Hilux“ pilotuojantis, sportininkų duetas šiuo metu yra artimiausias „General Financing team Pitlane“ varžovas. Tiesa skirtumas ryškus – beveik 45 minutės, tad lietuviškam ekipažui vengiant klaidų, didesnių problemų dėl vietos išsaugojimo iškilti neturėtų.

Dienos rezultatą pakomentuoti paprašytas ekipažo šturmanas gyrė piloto pasirodymą kopose, bei džiaugėsi, jog po negandų kupino pirmadienio ir žemesnės starto pozicijos pavyko grįžti į sveiką tempą bei finišą pasiekti 16-iems.

Rytoj laukia dar 360 kilometrų greičio ruožo su dar vienu organizatorių rankomis sukurtu starto tvarkos paįvairinimu. Dakaro maratonas patrauks atgal į šiaurę, Pisko miesto link, ir iš esmės pradės savo grįžimą link Limos mieste ketvirtadienį laukiamos finišo arkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)