O tai reiškia dar didesnius iššūkius bent jau dviems Lietuvos ekipažams. 49-oje vietoje bendroje įskaitoje esantis Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno tandemas trečiadienį prarado ne vieną poziciją dėl galinio pusašio gedimo ir, panašu, kad toks pat likimas jų laukia ir šiandien. Lietuviai startuos 17:05 val. mūsų šalies laiku.

Gyvų rezultatų šaltinis: http://dakar.rally-video.eu.

„Vakar buvo nelengva diena. Ir ne dėl oro, ir ne dėl trasos. Negalėjome važiuoti pajėgumu, kokiu norėjome, dėl „negaluojančio“ galinio pusašio. Darius (komandos mechanikas ir automobilio kūrėjas Darius Biesevičius – red. past.) liepė neskubėti, tad važiavome labiau kaip turistai nei lenktynininkai ir stengėmės neviršyti 120 km/h greičio. Toks tausojantis ritmas nusimato ir šiandien, kol pasieksime servisą“, – nedžiuginančią perspektyvą atskleidė V. Žala.

Techninių problemų turi ir 39-oje pozicijoje važiuojantys Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu. Panašu, kad 16:51 val. startuosiančio lietuvio penktajame etape laukia nemenkas fizinis krūvis.

„Paskutinius 100 kilometrų tempas krito, turėjom bėdų su vairo stiprintuvu. Iš praėjusių metų žinau pasekmes“, – bauginančiai užsiminė B. Vanagas, su šia problema nemaloniai susidūręs ir pernai.

Būtent šiame etape greičiausias Dakaro lietuvis prieš metus susilaužė riešą. Tai nutiko būtent po vairo stiprintuvo gedimo. Kitą dieną po to B. Vanagas greičio ruože finišavo ketvirtas, o lenktynes baigė 24 pozicijoje.

„Šiuo metu darome viską, kad galėtume sutvarkyti automobilį pakeliui į greičio ruožą. Esame suvaržyti organizatorių apribojimų. Šiuo metu neleidžiu sau galvoti apie tai, kad galėtų nepavykti sutvarkyti automobilio. Tai reikštų vieną sudėtingiausių dienų mano gyvenime“, - vidurnaktį Argentinos laiku kalbėjo sportininkas.

Technikos „ožiavimosi“ kol kas pavyko išvengti 40-ą vietą užimantiems Antanui Juknevičiui su Mindaugu Slapšiu, kurie neslėpė trečiadienį „pasitaupę“ ir pasirinkę balansavimą tarp greičio bei technikos tausojimo.

„Maratoniniuose greičio ruožuose strategija paprasta – neprisidirbti ir palaikyti gerą tempą“, – pabrėžė A. Juknevičius. Jo starto laikas – 16:56:30 val.
M. Slapšys ir A. Juknevičius

Ketvirtadienį lenktynių peletonas kelsis iš Argentinos į Boliviją – plynaukštyje įsikūrusį Ujūnį. Norint jį pasiekti, pakeliui reikės užsiropšti net į 4600 m virš jūros lygio aukštį. Galva gali suktis ne tik dėl aukštikalnių: sportininkų laukia pirmas rimtesnis navigacinis iššūkis, kadangi ralio maršrutas nusidriekia per bekelę. Greičio ruožų ilgis – 327 km.

Primename, kad praėjusį šeštadienį prasidėjusiame 37-ajame Dakaro ralyje startavo 136 motociklininkai, 111 automobilių ekipažų, 45 keturračių vairuotojai ir 55 sunkvežimių komandos. Argentinos ir Bolivijos teritorijoje ralio karavanas turės sukarti per 9 tūkst. km, kol sausio 16 d. pasieks finišą Rosarijuje (Argentina).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)