Pirmasis iš lietuvių į greičio ruožą išlėkė Arūnas Gelažninkas, „Zigmas Dakar team“ komandos atstovas. 10-ojo greičio ruožo išvakarės jam nebuvo lengvos: važiuojant sugedo motociklas, teko keisti šio variklį, o tai lėmė, kad komanda gavo 15 minučių baudos.

Visgi pirmoje greičio ruožo dalyje demonstravęs neblogą tempą, A. Gelažninkas netrukus smuko žemyn. Gera žinia ta, kad tą lėmė ne gedimas ar sveikatos problemas.

„Beieškodamas taško paklydau, drauge su manimi dar gal kokių 50 sportininkų. Dėl to praradau pusvalandį“, – aiškino jis.

Atsigriebti lietuviui nebepavyko, mat nuspręsta stabdyti greičio ruožą. Tad finišą jis pasiekė būdamas 65-oje vietoje, o absoliučioje įskaitoje liko 30-as.


Greičiausias – Vanagas

Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro, „Inbank team Pitlane“ ekipažas, startavo antri, tačiau demonstravo labai gerą tempą ir sutrumpintos Dakaro dienos finišą pasiekė būdami 14-oje vietoje.

B. Vanagas juokavo, kad važiavo užmesdami akį į priešais lekiantį lenktynininką, todėl galėjo matyti, kaip juda jo automobilis, ir nepakartoti jo padarytų klaidų.

Absoliučioje įskaitoje B. Vanagas ir F. Palmeiro yra 17-oje vietoje.


Kopas nužiūrėjo dar prieš startą

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ ekipažas, finišą pasiekė būdami 19-oje vietoje. Absoliučioje įskaitoje ekipažas šiuo metu yra 16-oje vietoje.

Pakeliui į bivaką lenktynininkai pasakojo, kad diena buvo tvarkinga ir automobilis nė kiek nenukentėjo. Be to, ekipažas prisipažino, kad netoli starto esančias „lūžtančias kopas“, nuo kurių nukrito ne vienas ekipažas, apžiūrėjo važiuodami pakeliui į startą.

„Saulius man dar prieš važiuojant į startą parodė, kokios kopos, todėl atvažiavome atsargiai, „kaip pensininkai“, ir visa laimė“, – neslėpė V. Žala.

Norėjo važiuoti toliau

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Kredos“ ekipažas, sutrumpinto greičio ruožo finišą pasiekė būdami 20-oje vietoje. Tai lėmė, kad ekipažas pakilo ir absoliučioje įskaitoje į 20-ąją vietą.

Dar išvažiuodami į greičio ruožą ekipažo nariai vylėsi, kad galės pasidžiaugti kopomis. Būtent antroje greičio ruožo dalyje turėjo būti numatytas sudėtingesnis kopų masyvas. Deja, Dakaro vilkams į jas išvažiuoti neteko.

„Kopų nebus, viskas“, – konstatavo smagiai nusiteikęs ekipažas.

Gintas Petrus ir Tomas Jančys, „Petrus Racing team“, taip pat įveikė visą numatytą dienos maršrutą ir finišavo 45-oje vietoje. Absoliučioje įskaitoje ekipažas pakilo į 39-ąją vietą.

Sustabdymas nepradžiugino

Motociklų įskaitoje greičiausias buvo Joan Barreda Bortas, už nugaros palikęs amerikietį Ricky Brabecą ir Keviną Benavidesą.

Keturračių įskaitoje pirmasis šiandien – Kamilis Wisniewskis. Antroje vietoje liko Zdenekas Tuma, o trečias – Rafalas Sonikas.

Automobilių įskaitoje lyderis – Carlosas Sainzas su Lucasu Cruzu. Už judviejų liko Jakubas Przygonskis ir Timo Gottschalkas, o trečias – Ginielis De Villiersas su Alexu Haro Bravo. Deja, visomis išgalėmis atsikovoti svarbias minutes bandantis Stephane'as Peterhanselis garsiai pareiškė, kad organizatorių sprendimas stabdyti lenktynes jo nepradžiugino, nepatenkintas liko ir katarietis Nasseras Al-attiyah.

Bagių klasėje pergalę šiandien išplėšė Mitchellas Guthrie ir Ola Floene, antri liko Blade Hildebrandas su Francois Cazalet, trečioje vietoje – Gerardas Farres Guellis ir Armandas Monleonas.

Sunkvežimių klasėje trys pirmosios vietos priklauso „Kamaz“ komandai. Pirmasis trasą užbaigė Antono Shibalovo valdomas sunkvežimis, antroje vietoje liko Dmitrijaus Sotnikovo ekipažas, treti – Eduardo Nikolaevo ekipažas.

Kaip klostėsi įvykiai 10-ajame Dakaro ralio greičio ruože, pamatyti galite žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)